Tractorul romanesc..
-
costy84
- Moderator

Re: Tractorul romanesc..
tractor de la MECANICA CEAHLAU
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Cristian1
- Membru de elita

Domnilor, am o intrebare referitor la tractorul UTB 651, e modelul acela 4x4. As vrea sa stiu ce raport are in diferentialul fata si ce latimea totala cu tot cu roti are si deasemenea sa imi spuneti daca sitti ceva detalii desprea ea, fiabilitate plusuri-minusuri, ceva secrete despre ea...
Multumesc si Sarbatori Fericite!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
NO LIMITS, NO RULES, NO ROADS
- razvy_sos
- Membru

raportul nu il stiu exact, dar am auzit ca nu sunt asa de reusite, sunt mai bune DTC-urile (alea cu grup in mijloc) mai fiabile, si latimea se regleaza dupa bunul plac, adica au jantele niste reglaje si se intorc in mai multe pozitii, eventual dimensiunea puntii daca o poti afla! o sa intreb pe cineva care inca reconditioneaza si construieste tractoare, m-ai facut si pe mine curios si am avut asa ceva in curte dar n-am dat importanta!
don't drink it, drive it, i'm loving it, imposible is nothing, feel the difference, anytime, anywere ARO
-
costy84
- Moderator

o capota interesanta de UTB
-
costy84
- Moderator

Cristian1 wrote:Domnilor, am o intrebare referitor la tractorul UTB 651, e modelul acela 4x4. As vrea sa stiu ce raport are in diferentialul fata si ce latimea totala cu tot cu roti are si deasemenea sa imi spuneti daca sitti ceva detalii desprea ea, fiabilitate plusuri-minusuri, ceva secrete despre ea...
incercati la ei,s-ar putea sa va poata ajuta.
http://forum.softpedia.com/index.php?sh ... 88571&st=0
-
NNnicusor
- Membru de elita

Inca un prototip de TAF din 1990 echipat cu macara Jonsered - HIAB .
In cea de-a doua fotografie se observa mai bine rotile duble ale puntii spate si sistemul
articulat de fixare la teren .
In cea de-a doua fotografie se observa mai bine rotile duble ale puntii spate si sistemul
articulat de fixare la teren .
-
NNnicusor
- Membru de elita

A fost odata , demult ( de parca nici nu ar fi fost ) un tractor de 180 CP , A 1800 A
Motorul era o modificare prin deturare a celui de 215 CP utilizat la camioane .
Dupa 1990 trecerea la agricultura de tip parloaga l-a facut neinteresant .La capul tarlalelor nou aparute de abia avea loc sa intoarca tractorul de 45 CP...........
Iata unele din primele exemplare
Motorul era o modificare prin deturare a celui de 215 CP utilizat la camioane .
Dupa 1990 trecerea la agricultura de tip parloaga l-a facut neinteresant .La capul tarlalelor nou aparute de abia avea loc sa intoarca tractorul de 45 CP...........
Iata unele din primele exemplare
-
NNnicusor
- Membru de elita

Pe baza tractorului A 1800 a fost realizata o varianta purtatoare de echipament de foraj , cu cabina usor modificata si cu un alt motor .
-
NNnicusor
- Membru de elita

Prin " rotirea cu 180 º " a tractorului A 1800 a rezultat un tractor pentru utilizari in constructii , cu motorul
amplasat in spate . Iata varianta echipata cu lama :
amplasat in spate . Iata varianta echipata cu lama :
-
NNnicusor
- Membru de elita

Varianta echipata cu incarcator frontal
Denumirea tractorului pentru constructii am vazut-o scrisa cand A 1801 L , cand A 1802 L ( cu lama ) sau A 1801 IF si 1802 IF (cu incarcator frontal ). Denumirile de S 1800 IF si S 1800 l care apar in explicatiile unei fotografii dintr-un post anterior le consider eronate , autorul facand o confuzie cu tractorul pe senile S 1800 .
-
Coman Edy
- Incepator

Dupa modelul A1800 care in exploatare a dat destule probleme,se fabrica la craiova Zimbru, care e echipat cu motor deutz, cutie modificata si total restilizat e o oferta destul de interesanta ca raport pret calitate
-
NNnicusor
- Membru de elita

Intr-adevar , instalatia hidraulica avea probleme ( furtune de presiune , garnituri etc ) , avarii urmate de pierderea uleiului care era scump si deficitar inainte de 1989 , iar tractorul facea un zgomot infernal . La brigada de mecanizare de pe langa CAP Campia Turzii ( au trecut mai bine de 20 de ani ) am vazut 2 tractoare trase pe dreapta din cauza lipsei furtunelor si uleiului dupa cum m-a lamurit seful brigazii , ing. B.S. .Dupa 1990 problema s-a rezolvat prin importul de componente de completare .Dar nu mai existau suprafete de teren care sa faca rentabila exploatarea tractorului.
Incarcatorul frontal pe care l-am avut la Industria Sarmei Campia Turzii , unde existau si piese de schimb si mecanici buni pe acele vremuri a functionat 20 de ani ( este adevarat , s-a schimbat setul motor si a existat o problema cu convertizorul de cuplu , dar rezultatele generale de exploatare au fost bune )mai cu seama ca acesta se folosea la evacuarea zgurii de la otelarii , mediu cu mult praf si caldura.
Incarcatorul frontal pe care l-am avut la Industria Sarmei Campia Turzii , unde existau si piese de schimb si mecanici buni pe acele vremuri a functionat 20 de ani ( este adevarat , s-a schimbat setul motor si a existat o problema cu convertizorul de cuplu , dar rezultatele generale de exploatare au fost bune )mai cu seama ca acesta se folosea la evacuarea zgurii de la otelarii , mediu cu mult praf si caldura.
Last edited by NNnicusor on 12 Jun 2011, 13:09, edited 1 time in total.
-
NNnicusor
- Membru de elita

A 1800 A utilizat in imbunatatiri funciare ca tractor al screperului SET 8
-
dragospetres
- Membru legendar

NNnicusor,sunteti formidabil cu arhiva pre-1990.Mi-a ramas in memorie acea basculanta,fabricata la Mija, cu capota si postul soferului luat de la DAC militar.Ceva in stilul camioanelor americane,n-am vazut-o pe nici un forum.
-
NNnicusor
- Membru de elita

D-le Dragos , am si eu o pasiune . Asa ca pur si simplu nu am aruncat revistele dupa ce le-am citit .Si uite ca astazi prind bine .Incet-incet scanez tot ce am si il urc pe internet .