ROMAN/DAC

Despre masinile fabricate dupa 1945 si pana-n prezent

Moderators: Werner, mariusjaz

Post Reply
sefumic
Membru
Membru

Re: ROMAN de acum

Post by sefumic »

O cisterna la lucru pentru Natiunele Unite (inca este in uz) .Motor MAN euro 2 ;AB 32.360
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

Ca sa raman in aceasi sfera postez doua poze facute cu ceva vreme in urma...un an... cu niste autovehicule trimise la export.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

O poza cu o basculanta 26.360 DFK (schema de culori este interesanta...pentru un produs realizat in era lui N...e, deobicei sunt portocalii ) . O poza cu o schela realizata de UPET Targoviste, pe sasiu Roman ,motorizare Caterpillar. Nu s-au facut multe si imi pare bine ca am gasit o poza cu asa ceva. Sper sa va placa :)
sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

Inca trei poze de la SAB 1996. Primul este un cap tractor cu motor International NAVISTAR Euro2 300 CP. Cutie de viteze EATON. Al doi lea este tot un cap tractor dar cu motor Renault 380 CP tot Euro 2. A treia poza este un autocamion echipat cu motor International Navistar de 300 CP, cutie de viteze Eaton. Sunt destul de vechi dar nu am vazut pe nicaieri poze cu ele asa ca am zis, daca tot le-am gasit, sa le postez.

eurocopter
Incepator
Incepator

Post by eurocopter »

Semifumic, sunt foarte putine informatii in presa legate de anul 2010 pt Roman Brasov. Ne poti face un rezumat al activitatii uzinei pe 2010? Nr. de camioane iesite pe poarta fabricii (eventual si tipuri daca detii informatiile)/nr. de angajati/comenzi lansate in anul 2010, etc. Multumesc.
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

-sefumic este cel mai bun om al nostru ptr. acest topic,dar sa nu-i cerem totusi rapoarte de activitate ptr. societatea ROMAN,mai bine poze dacat 1000 de vorbe.
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

@eurocopter
Viziteaza, te rugam, regulamentul forumului si rubrica "prezentare forumisti".
Multumim!
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
KAROLOKW
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by KAROLOKW »

offtopic desigur:)
eu zic ca e infiltrat si vrea sa descopere cartita:):):)
sefule nu te lasa desconspirat ca e pacat asa avem si noi un om in interior :):):)

si acum on topica daca ma pot exprima asa...citesc si ma oftic in ce hal a ajuns uzina,e drept eu am plecat inaintea aparitiei personajului mai sus mentionat,am activat si eu acolo intre 2000 si 2003 dar e demult tare pe atunci am participat si eu la aparitia motoarelor EURO 2 L6 1035 dar e deja istorie :) pacat dar asta este ne vedem fiecare de ale noastre:)

ca o intrebare pura curiozitate daca stie cineva ce sa ales de partea militara a Roman si anume de cele care se faceau la special in spate acolo...:)blindatele alea usoare cu 8x8, ca am auzit ca au fost mutate la Moreni cu productia.
eurocopter
Incepator
Incepator

Post by eurocopter »

:D Infiltrat nu sunt, eram doar curios aproximativ cate camioane a produs ROMAN in 2010, nu am cerut niciun raport. De asemenea doream sa stiu daca s-au mai produs autobuze sau tractoare. De comenzi intrebam deoarece vroiam sa-mi dau seama ce viitor are uzina pe termen scurt si daca exista sanse de revenire si crestere a vanzarilor in 2011, in special pe plan intern.
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

eurocopter, ti-am adresat o rugaminte.
Te rog sa te conformezi.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
eurocopter
Incepator
Incepator

Post by eurocopter »

Dan CHIRIAC wrote:eurocopter, ti-am adresat o rugaminte.
Te rog sa te conformezi.

Da am vazut si m-am conformat. Am intrat acolo si am adaugat cateva informatii la profil, nu stiu ce altceva ar mai trebui sa fac. ARO nu detin, am vrut sa devin membru al forumului deoarece ma interesa acest subiect si nu puteam altfel sa vad imaginile postate. Multumesc de intelegere.
gorishor
Administrator
Administrator

Post by gorishor »

eurocopter wrote:
Dan CHIRIAC wrote:eurocopter, ti-am adresat o rugaminte.
Te rog sa te conformezi.

Da am vazut si m-am conformat. Am intrat acolo si am adaugat cateva informatii la profil, nu stiu ce altceva ar mai trebui sa fac. ......
Pai e simplu. Vezi cam ce gasesti pe aici http://www.aro4x4.net/smf/viewforum.php?f=4 si faci si tu la fel.
Gore
YO3IGR
B 244 ARO
sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

LA MULTI ANI !!!! tuturor . Multumesc pentru reclama buna facuta .
Chiar nu doresc sa se stie ca "spun din casa" dar daca doreste cineva sa stie cine sunt isi poate da seama ca nu sunt pozitionat sus in companie din moment ce in fiecare luna ... Multumesc domnului patron pentru ca a avut bunavointa de a da salariu pe luna lui noiembrie (ziua de salar 15 ale lunii ) in ziua de ajun la ora 16.30 ,desi toate supermarketurile erau inchise de o jumatate de ora (nu de alt ceva dar sunt foarte aproape de uzina). Si multumesc pentru ca totusi mi-a dat umpic mai mult de jumatate de salar ... nu cu mult . I-am dat pe datorii caci prevesteam ca are nevoie de bani de sarbatori ....
Pe anul 2010 s-au facut camioane ....multee militare (pentru export)... cateva 8x6 (vre-o 15-20)... dar si autosasiuri 4x2 6x4 8x4 civile (nu stiu cate ...). Cate se vor declara... iar nu stiu (pentru ca nu ar fi primul an in care nu se declara toata productia). Autobuze ...din cate stiu eu nici unul ca nu mai exista personal (sunt dati afara de cateva luni bune). Am inteles ca s-au apucat de treaba in decembrie deci ar trebui sa iasa ceva acum in primavara
Tractoare ...cred ca or fi fost vre-o 150 pe tot anul.
Sa fim intelesi , vor exista carcotasi care vor spune ca nu sunt multe dar ... la 500 persoane, eu zic .... nu mai zic nimic judecati voi.
Comenzi sunt (si am inteles ca sunt destule si complexe) ,personal nu e . Doar ca nu se fac angajari pana nu se clarifica situatia uzinei si oricum nu stiu cine vine sa lucreze pe 400 lei pe luna (nivelul stresului.... si zicem ca e foarte mare...si cam atat ) .
Perspective exista dar vedem ...
eurocopter
Incepator
Incepator

Post by eurocopter »

Multumesc de raspunsuri sefumic. Din ce era uzina Roman initial, cam cat % este modernizata si functionala, cat la suta este in conservare si cat la suta e demolata? De asemenea, sunt ceva semne de crestere a comenzilor pe piata interna sau Roman se bazeaza in continuare pe exporturi pentru a supravietui?
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Unde exporta frate ?
In interiorul UE a vandut ceva? %%- good luck

Post Reply