GARDA LA SOL
Moderators: mariusjaz, socratee
- rflorin19
- Junior

Re: GARDA LA SOL
ideea era sa ridic masina cu scopul de a intra niste roti mai mari. ceea ce am omis,este faptul ca masina nu era chiar "dreapta",era un pic in bot si vroiam sa o aduc cat de cat la linie. e vorba despre un aro 10 al unui amic.
- yo2ogm
- Membru Devotat

Daca e un pic in bot poate ca are arcuri obosite. T-urile de Dacia papuc diesel vor mai ridica putin fata si in plus tampoanele pe care sta caroseria se pot scimba cu tampoane mai mari de ARO 24.
ARO 10,4 DIESEL, 2005
OPEL NEW CORSA DIESEL, 2008
tel. 0770403936
tel. 0770403936
- Cristian1
- Membru de elita

"tampoanele pe care sta caroseria se pot scimba cu tampoane mai mari de ARO 24."
Cele de 24 sunt mai inalte ?
Cele de 24 sunt mai inalte ?
NO LIMITS, NO RULES, NO ROADS
- yo2ogm
- Membru Devotat

Sint mai multe dimensiuni, se iau cele mai groase.
ARO 10,4 DIESEL, 2005
tel. 0770403936
tel. 0770403936
- Dan CHIRIAC
- Administrator

... si se pot confectiona si monta "inaltatoare" de caroserie cu prezoane mai lungi, bineinteles.
Dar singurul motiv pentru care merita sa ridici caroseria este acela ca pui roti mai mari si ai nevoie de spatiu ca ele sa incapa si suspensia sa poata lucra.
Dar singurul motiv pentru care merita sa ridici caroseria este acela ca pui roti mai mari si ai nevoie de spatiu ca ele sa incapa si suspensia sa poata lucra.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
- cristi-devildnb
- Membru de elita

cauciucurile 195 80 r15 incap fara probleme fara modificari. probat de mine si mai multi utilizatori.
intradevar majoritatea arourilor 10 sunt din fabrica lasate putin in fata. cea mai simpla modificare e t amotrizor de papuc si se face in maxim 2 3 ore. caroseria sub nici o forma nu iti recomand sa o ridici, mai ales pe cauciuc.
garda la sol ramane aceeasi, caroseria devine elastica pe sasiu si pierzi si din stabilitate, plus mie unul mi se pare ca arata urat
intradevar majoritatea arourilor 10 sunt din fabrica lasate putin in fata. cea mai simpla modificare e t amotrizor de papuc si se face in maxim 2 3 ore. caroseria sub nici o forma nu iti recomand sa o ridici, mai ales pe cauciuc.
garda la sol ramane aceeasi, caroseria devine elastica pe sasiu si pierzi si din stabilitate, plus mie unul mi se pare ca arata urat
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
- Ionut
- Membru Devotat

La al meu daca se lasa tare suspensia, de exemplu daca iau o denivelare mare cu viteza Simexul de 195 R15 chiar mai atinge putin aripa, adica aparatoarea de aluminiu de deasupra rotii. Asta in conditile in care am T-uri de papuc + caroseria inaltata 3 cm. Probabil pentru ca e model mai vechi si arcul aripii e mai jos, nu stiu...
- Dan CHIRIAC
- Administrator

La fostul meu ARO 10.4, anvelopele 195 R 15 atingeau in aripa spate la flexare maxima a puntii. Eu zic ca un body lift de 30 mm nu-i face rau.
ARO 244, an 1997, motor L25
- baciudibaciu
- Membru legendar

pai sa vorbim cu nea Dragos poate ne da o mana de ajutor dupa sarbatorile de PasteDan CHIRIAC wrote:La fostul meu ARO 10.4, anvelopele 195 R 15 atingeau in aripa spate la flexare maxima a puntii. Eu zic ca un body lift de 30 mm nu-i face rau.
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
- yo2ogm
- Membru Devotat

La mine nu atinge niciodata (anvelope 195/80/15). Am pus numai t-uri de papuc si am scos aparatorile de plastic din fata, care erau deformate.
ARO 10,4 DIESEL, 2005
tel. 0770403936
tel. 0770403936
- cristi-devildnb
- Membru de elita

o treaba buna ar fi t amortizor si distantiere arc aro 11. nu e mare inventie, se pot confectiona. dar pe spate e posibil sa trebuiasca si alte bride..
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
-
robino
- Incepator

T-URI DE PAPUC (TAMPOANE???)
Nu stiu ce sunt t-uri dar presupun ca sunt tampoane de sasiu - nu le am cu denumirile unor piese in limba romana, mai ales de suspensie. In alte cuvinte, tampoanele de Dacie papuc se monteaza intre sasiu si 'cabina'...?
Si eu as vrea sa inalt ARO'ul 10 in fatza, e un pic lasat in bot, spatele e f.ok si inalt.

Ce mi-ar trebui sa inalt macar cativa cm in fatza - in afara de tampoane de Dacia papuc diesel.
Presupun ca tremuie sa schimb si arcurile si amortizoarele, dar nu vor fi prea scurte odata ce se intalta cu tampoanele de papuc? Cum inalt si arcurile pe fatza, de unde iau amortizoare mai inalte?
vreau sa pun gumele zimtzate dar in fatza va atinge un pic pe denivelari fara sa ridic botul...si la noroaiele prin care o bag, chiar am nevoie de gumele zimtzate

Nu stiu ce sunt t-uri dar presupun ca sunt tampoane de sasiu - nu le am cu denumirile unor piese in limba romana, mai ales de suspensie. In alte cuvinte, tampoanele de Dacie papuc se monteaza intre sasiu si 'cabina'...?
Si eu as vrea sa inalt ARO'ul 10 in fatza, e un pic lasat in bot, spatele e f.ok si inalt.

Ce mi-ar trebui sa inalt macar cativa cm in fatza - in afara de tampoane de Dacia papuc diesel.
Presupun ca tremuie sa schimb si arcurile si amortizoarele, dar nu vor fi prea scurte odata ce se intalta cu tampoanele de papuc? Cum inalt si arcurile pe fatza, de unde iau amortizoare mai inalte?
vreau sa pun gumele zimtzate dar in fatza va atinge un pic pe denivelari fara sa ridic botul...si la noroaiele prin care o bag, chiar am nevoie de gumele zimtzate

- florian
- Membru legendar

T-urile de papuc nu sunt bucsi de inaltare a caroseriei. sunt piesele care se monteaza in partea inferioara a amortizoarelor de fata.
- Werner
- Aro Club Romania

S-ar pute sa se fi "obosit" arcurile de fata. Se întâmpla la ARO 10. Vezi ce diametru materialul din care este facut arcul. Cauta arc fata pentru ARO 10 cu motor Renault Diesel, atunci sta mai înalt.
-
robino
- Incepator

am inteles, arcuri de aro 10 diesel
am cumparat T-uri de papuc diesel si am gasit si inaltatoare de papuc diesel pt arcuri dar nu sunt sigur ca sunt acelasi diametru ca cele de pe aro'ul meu, daca stie cineva, le cumpar si pe alea daca o mai inalta un pic
am cumparat T-uri de papuc diesel si am gasit si inaltatoare de papuc diesel pt arcuri dar nu sunt sigur ca sunt acelasi diametru ca cele de pe aro'ul meu, daca stie cineva, le cumpar si pe alea daca o mai inalta un pic