GARDA LA SOL
Moderators: mariusjaz, socratee
- rflorin19
- Junior

GARDA LA SOL
SALUT!!!!!!!! Am si eu o nedumerire,multi spun ca prin inaltarea suspensiei (suspension lift) se mareste garda la sol. este adevarat? dupa parerea mea cred ca prin SL se face loc pt niste cauciucuri mai mari.
- Ionut
- Membru Devotat

Re: GARDA LA SOL
Normal ca se si mareste, si intra si cauciucuri mai mari.
Nu se mareste garda ci intra doar cauciucuri mai mari daca inalti doar caroseria de pe sasiu.
Nu se mareste garda ci intra doar cauciucuri mai mari daca inalti doar caroseria de pe sasiu.
- Cotizo
- Membru Devotat

Garda la sol e definita de ansamblul situat cel mai decliv al masinii - in cazul celor cu punti rigide e carcasa diferentialului, la cele cu suspensie independenta difera in functie de masina sau de modificari. La puntile rigide poti mari garda la sol doar folosind jante/cauciucuri mai inalte - pentru asta cateodata trebuie sa faci body-lift, adica sa ridici mai mult caroseria de pe sasiu ca sa incapa rotile sub aripi; sau sa pui "punti-portal", sau chiar sa le manufacturezi, am vazut undeva facute artizanal la o Niva....
- rflorin19
- Junior

de exemplu,la un aro 10 daca inalt fata din suspensie,cu inaltatoare la arc si amortizor,ridic sasiul mai sus ,distanta intre grup si pamant cred ca se mareste foarte putin.
- rflorin19
- Junior

vorbesc prostii sau sunt pe aproape?
- Soryn
- Membru legendar

grupu fata sta mai sus fata de sasiu, puntea spate o poti ridica mai sus doar cu roti mai mari 
- Cotizo
- Membru Devotat

Puntea fata la Aro 10 e cu suspensie independenta - fiecare roata se prinde separat de sasiu, iar antrenarea se face prin planetare articulate, deci ai putea mari garda la sol destul de usor. La cea rigida de spate, doar cu roti mai mari.
- rflorin19
- Junior

aha,am inteles
multam
- rflorin19
- Junior

folosind distantiere la puntea fata,se mareste unghiul format de bascule,si automat se inalta masina.asa-i?
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Despre ce distantiere vorbesti? montate unde la puntea fata?
Inaltarea unei punti cu bascule se poate face punand arcuri mai lungi si amortizoare mai lungi. Ma rog, se poate si cu niste "distantieri" in oala arcului existent si cu "prelungirea" amortizoarelor.
Sunt limite in ceea ce priveste inaltarea in acest fel. Daca incerci sa ridici prea mult, ajung planetarele sa stea la un unghi nefiresc si se distrug repede.
Pentru puntea spate, care este rigida, singura posibilitate este sa pui roti mai mari.
Inaltarea unei punti cu bascule se poate face punand arcuri mai lungi si amortizoare mai lungi. Ma rog, se poate si cu niste "distantieri" in oala arcului existent si cu "prelungirea" amortizoarelor.
Sunt limite in ceea ce priveste inaltarea in acest fel. Daca incerci sa ridici prea mult, ajung planetarele sa stea la un unghi nefiresc si se distrug repede.
Pentru puntea spate, care este rigida, singura posibilitate este sa pui roti mai mari.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
- rflorin19
- Junior

da stiu,inaltarea puntii fata are o limita admisa,cred ca aproximativ 40mm se pot obtine prin prelungirea arcurilor si amotizoarelor.pe mine ma interesa practic daca se obtine o garda la sol mai mare si cred ca da.marind dimensiunea arcului ,automat se mareste unghiul basculelor si se salta masina.
- Cotizo
- Membru Devotat

Combini ridicarea din bascule cu roti mai mari; si aici esti limitat de transmisie, la un moment dat fortele devin prea mari si poti rupe diverse - exemplu, monster-truck-urile cu motoare de sute de cai, transmisii high-tech, roti imense si suspensii exotice ar putea reprezenta un high-end al modificarilor de care vorbim.
Dar ce doresti sa faci cu masina asta, scuzati intrebarea?
Dar ce doresti sa faci cu masina asta, scuzati intrebarea?
- rflorin19
- Junior

ma intereseaza cum se poate marii garda la sol,doar atat.
- Dan CHIRIAC
- Administrator

rflorin19, ce sa inteleg? ca purtam niste discutii teoretice? asa, de amorul artei si de trecere a timpului, despre cum se poate face una si alta?
Poate ar fi mai bine sa te gandesti mai intai daca si ce vrei sa faci cu masina si apoi sa facem un plan cu solutii de rezolvare a anumitor probleme.
In alta ordine de idei, asupra partii din fata a masinii se poate interveni dupa cum s-a descris si garda la sol se poate mari in anumite limite.
Vei avea o masina ridicata de bot.
Punctul cel mai de jos va ramane, insa, carcasa diferentialului spate. Pe ala nu il ridici decat din roti. Deci ridicarea fetei in felul povestit nu ajuta decat in masura in care ai arcurile pe fata obosite, de exemplu.
Poate ar fi mai bine sa te gandesti mai intai daca si ce vrei sa faci cu masina si apoi sa facem un plan cu solutii de rezolvare a anumitor probleme.
In alta ordine de idei, asupra partii din fata a masinii se poate interveni dupa cum s-a descris si garda la sol se poate mari in anumite limite.
Vei avea o masina ridicata de bot.
Punctul cel mai de jos va ramane, insa, carcasa diferentialului spate. Pe ala nu il ridici decat din roti. Deci ridicarea fetei in felul povestit nu ajuta decat in masura in care ai arcurile pe fata obosite, de exemplu.
ARO 244, an 1997, motor L25
- yo2ogm
- Membru Devotat

La ARO10 se mareste garda la sol punind jante pe 15, cauciucuri 195/80/15, t-euri la amortizoarele fata de Dacia papuc diesel si garda la sol va fi suficienta.
ARO 10,4 DIESEL, 2005
OPEL NEW CORSA DIESEL, 2008
tel. 0770403936
OPEL NEW CORSA DIESEL, 2008
tel. 0770403936