Craboti CV 4 trepte aro 10

Tipuri, performante, probleme, reparatii, modificari.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Craboti CV 4 trepte aro 10

Post by Soryn »

Craboti din CV se portivesc cei din cutia de dacie?
care a mai bagat copita si stie, santurile alea pa cei de la treapta 3/4 asa trebuie sa fie?

amb13
Membru legendar
Membru legendar

Re: Craboti CV 4 trepte aro 10

Post by amb13 »

Crabotii nu se potrivesc de la 1300, iti spun sigur ca si eu am o cutie demontata la care am nevoie de craboti si nu sau potrivit cei de dacia.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

cei de la 3si 4 aasa sunt scobiti ei bre din fabrica?- si pinu ala in mijloc unde calca dintele la manson e uzat, intreb pt ca toti au ca un fel de stanta in partea catre treapta 3 imediat langa pin un fel de V
, cei de la 1si 2 sunt mai mari ..cu fata dreapta si la mijloc au pinu ala, :o
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
amb13
Membru legendar
Membru legendar

Post by amb13 »

M-am uitat ieri la crabotii din cutia desfacuta sint exact la fel ca si ai tai.Din pacate nu pot sa-ti spun ce simptone a avut cutia, noi am luato cu carcasa sparta, si cu multe belele in ea, ( roti dintate sparte, sincroane belite, lipsa un crabot, etc)de aceea ne-am apucat sa o facem de la zero si am bagat cam tot nou in ea, am gasit chiar si capace de cutie noi pentru al inlocui pe cel spart, ne-am impotmolit putin la craboti, dar sper sa rezolvam saptamina acesta cu ajutorul colegului de la Oradea ^:)^ . Masina la care lucram , desi este un 10 6 nu a avut din fabrica decit tractiune spate , acum , eu si Doinel o echipam si cu fata., asa ca am pus MRL uri, am pus reductor, si acesta desfacut si schimbat rulmentii in el, grup de fata la fel schimbati rulmentii in el, tot facut de la zero, de aceea a trebuit schimbata si cutia.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

bre, io totusi cred ca craboti astia asa sunt ei, prelucrati mecanic,. probabil sa nu mai sara din a 3a,sau cine stie, ca prea bate la oki,

mai am 2 cutii obosite da nu vreau sa le desfac.sa vad cum arata crabotii

nenea mike nu stie nimic de treaba asta?
Last edited by Soryn on 24 Feb 2010, 17:36, edited 1 time in total.
icXu
Membru de elita
Membru de elita

Post by icXu »

Mie mi se par uzati, adica tocmai santurile acelea sunt de la uzura. Stiu ca am facut si ceva poze cand am desfacut cutia,o sa le caut.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

am fost la magazinu ala la icil,. avea da erau din tabla :-j si nu am cumparat..

sunt la magazin mai de toate de 244, avea intro cutie vreo 50 de capete de bara pa putin :-j
razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

spun eu ce simtome are i-am zis lui ionut si pe mess intra greu in viteze2 cutii am avut cu problema asta am mers la magazin am gasit 2 seturi de crabotii si leam facut merg foarte usor acum
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

am gasit la duexim,..din pacate decat 2 pt 3/4, :-[
pt 1.2 ,
si 4 sincroane.2cu2
care mai are nevoie sa dea un telefon %%- good luck

am desfacut cutia originala,..au umblat toti boschetari..in ia,..si au uitat sa ii bage crabotii la a 3/4, daia caraia ca toti dracii,.... ca nu mai se infranau pinioanele..pt a egaliza turatia,.sa cupleze mansonu pa pinioane,daca sincroanele se invarteau cum vrea muschiu lor.cu tot cu pinioaele de la 3/4
si mai prezinta ceva uzura.la mecanismele de zavorare a furcilor bile+arcuri
in rest pinioanele sunt bune in ia... ;)

cutia 2 sh, care avea craboti uzati,.. inelu sincron de a 4tra.. era uzat la interior ,si nu mai infrana calumea pinionu de a 4tra, pt ca se ducea pa con si lovea pana in marginea la pinion :-L

maine ajung craboti, o sa sfaraie.cutia... \:D/ ;))
N Alin
Membru
Membru

Post by N Alin »

Nu sunt chiar 100% sigur...ultima cutie de A10 reparata a fost in urma cu ceva timp...de vre-o 6 ani..acea cutie a functionat fara pb timp de vre-o 2 ani si e in stare de piesa de rezerva acum....dar asa retin ,am folosit ceva inele de frinare de CV dacia si craboti de A 24X....posibil sa fi fost ceva interventii cu polizorul la nivel de craboti dar stiu ca am folosit craboti de A24x...
icXu
Membru de elita
Membru de elita

Post by icXu »

Fotografia promisa.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

mda mam convins de ce crapa imediat craboti, material netratat corespunzator 1/na

a2a, mansonu nu trebuie sa fie belit in niciun fel,sa nu aibe umar la dinti,astia se creaza din cauza sincroanelor care nu mai infraneaza pinioanele de la viteze,.si se belesc unele de altele,..rezulta umaru ala,.la dinti unde vin crabotii,si nu numai, si dupaia dureaza numai putin pana se rod de tot crabotii.creanduse un fel de scula de aschiat pa manson :o

inelele sincronizatoare,.se uzeaza de la ulei prost/ prea putin, condusu sportiv, si cea mai grava si inconstienta manevra..schimbatu vitezelor in mers fara ambreiaj..

cand se inlocuiesc crabotii,si e totu ok pa acolo,minim trebuie luat umaru ala cu ceva.biax ca se farama si aia noii! b-( b-(
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

pana la urma..trecem la confectionat craboti din foi de arc
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

in sfarit,.gasi un manson cu baladior de 1.2 cu craboti cu tot, de cutie de Brasov ;D

baladioru are dinti pt trenu mobil mai rari si mai mari,.in rest e identic ca la aro 10 >:/

se si cunoaste calitatea, nicio sansa sa ii pilesti cu jmilgher.la mana, doar la flex

Post Reply