turbo pe BV
Moderators: mariusjaz, socratee
- mdany
- Junior

Re: turbo pe BV
Aha, o sa ma straduiesc.. mersi de solutie 
- mdany
- Junior

Am observat ca la mine mai sunt 2 dopuri cu filet pe rampa cu ulei unde sunt si sondele de presiune, dar mai am o nelamurire in cazul uleiului care iese din turbina adica unde il bag? La masina de unde a fost turbina mea uleiul se scurgea liber din turbina in baie iar baia de ulei avea un stut.. Voi unde ati bagat uleiul care iese din turbina? 
- Alex boy
- Incepator

Avand motoru jos am dat baia jos si iam sudat un stiut special pentru scurgerea uleiului din turbina .se m ai poate introduce si la distributie prin capacul pentru pompele hidraulice de la tractoare sub pompa de alimentare avand un capac pe ambele fete iar la cel din fata se pate da jos ingauri si suda un stiut . eu am renuntat la aceasta metoda din cuza conductei lunghi care trbuia adusa de la turbina pana aici .Daca nu se poate introduce si pe gaura de la jorja .dezavantajul ar fi ca trebuie sa verifici uleiu doar cu motoru oprit.
- RoteaDaniel
- Membru

cab 512 scuze ca va intrerup de la subiectul despre turbo ,am o intrebare referitoare la servodirectia aia de mercedes pe care ai adaptato la aro ,de pe ce masina este inversorul ala de sens de la coloana de volan sau mai bine zis spunemi cat mai multe informatii despre ce ai facut acolo pentru ca si eu am cumparat un servo de mercedes 240 d si am obs ca nu pot sa il montez din cauza sensului de rotatie la intrare si am cautat ceva sa schimbe sensul un reductor ceva dar nu gasesc ce sa pun . scuze inca o data ca intrerup subiectul despre turbo .
- Alex boy
- Incepator

Am renuntat deocamdata la proiect deoarece pana acum am gripat trei capuri hidraulice de pompa de injectie unu chiar nou.Stiam ca pompele de injectie rotative rezista la turati mari dar nu stiu ce ar putea fi . 
- cristi36111
- Membru Devotat

Frumos lucrat,da detalii mai multe ce modificari trebuie facute,ce materiale sunt necesare explica modul de lucru etc.Pentru astia incepatori hal de mine .Te rog 
Unde nu-i drum, acolo e ARO si reciproca este valabila.
-
AROPEJO
- Incepator

Chiar este interesant ce ati facut voi acolo. nu este usor sa adaptezi instalatie turbo pe un asemenea motor, numai ca ati facut niste greseli. Alex boy -la tine dupa cum se vede in foto ai turbina cu geometrie variabila, vad si o vana acolo. Aia ar trebui sa fie comandata de un calculator. La tine cine o comanda? Turbina are lagare hidrodinamici , deci uleiul trebuie sa intre cu o oarecare presiune in ia lucru de care ma cam indoiesc. Uleiul motorului trebuie sa fie de calitate si in special sintetic daca vrei sa iti reziste, din cauza asta sarputea sa iti intre si gaze in admisie si de aceea sa nu mai ai putere dupa incalzire. Turatia max. a unui motor de BV este de 3500 rot/min. si in lipsa turometrului sau nu esti atent la el ca spargi motorul sau rupi capul hidraulic al pompei de injectie pt. ca materialele din care sunt facute nu sunt chiar de buna calitate. Camasile motorului sunt mai subtiri in grosime fata de cel de Cimpulung. Pentru un motor supraalimentat injectia trebuie sa creasca cu minimum 100 bari si nu cit ai acum 120- 130 bari. Daca sti ce sa-i faci dar ma indoiesc ca ar fi si fiabil la motorul de BV si 3119 cc puterea ar fi de minim 160 cp. Si ar mai fi multe de spus!!!
- Soryn
- Membru legendar

din ce vad eu,..e clasica..tb-o ul.. ,
valva de by pas..e controlata de presiunea din admisie,....cand ajunge la o anumita presiune,...çapsula'aia impinge tija.. rotind clapeta de by pas,..gazele de evacuare, trecand pe langa turbina
valva de by pas..e controlata de presiunea din admisie,....cand ajunge la o anumita presiune,...çapsula'aia impinge tija.. rotind clapeta de by pas,..gazele de evacuare, trecand pe langa turbina
- Alex boy
- Incepator

Turbina e clasica nu necesita computer ,necesita intercoler din cauza ca aeru prin comprimare se incalzeste neasigurand o aredere eficenta ,ulei provine de pe rampa de presiune si de mult folosesc ulei sintetic la BV pompele de injectie sunt slabe iar injectoarele nu sunt de calitate , ce sa mai spun ca gasesti diuze cu 3 gauri si altele cu 4 si unele la 150 bar pulverizeaza mai multa motorina decat alt injector reglat la aceasi presiune si te mai intrebi de ce nu merge motoru rotund si scoate gaze.Asa ca am cautat injectoare noi puse pe pompa cu epubreta si leam adus la egalitate ,se simte foarte bine diferenta. Am avut mult planuri cu el da ma vad nevoit sa renunt din cauza impozitului , voiam sa i adaug un segment de ardere in plus pentru ai mari compresia , egalizarea greutati bielelor , o pompa de injectie Bosch , si inca se mai puteau face modificari pe la axu cu came , arcurile de la supape , volanta mai usoara .
- cab_512
- Membru Devotat

1presiunea uleiului la turbocompresor este aceias ca la motor.2motoarele turbo mai vechi lcreaza bine si cu ulei mineral(utilage agricole,de constructie ).3turatia maxima se limiteza din SURUBUL care regleaza cursa maxima a pirghiei da acceleratie.4camasele intradevar sint subtiri DAR ele sint presate in blocul motor care are o grosime considerabila.5la BV presiunea de injectie este de 225 bari...AROPEJO wrote:Chiar este interesant ce ati facut voi acolo. nu este usor sa adaptezi instalatie turbo pe un asemenea motor, numai ca ati facut niste greseli. Alex boy -la tine dupa cum se vede in foto ai turbina cu geometrie variabila, vad si o vana acolo. Aia ar trebui sa fie comandata de un calculator. La tine cine o comanda? Turbina are lagare hidrodinamici , deci uleiul trebuie sa intre cu o oarecare presiune in ia lucru de care ma cam indoiesc. Uleiul motorului trebuie sa fie de calitate si in special sintetic daca vrei sa iti reziste, din cauza asta sarputea sa iti intre si gaze in admisie si de aceea sa nu mai ai putere dupa incalzire. Turatia max. a unui motor de BV este de 3500 rot/min. si in lipsa turometrului sau nu esti atent la el ca spargi motorul sau rupi capul hidraulic al pompei de injectie pt. ca materialele din care sunt facute nu sunt chiar de buna calitate. Camasile motorului sunt mai subtiri in grosime fata de cel de Cimpulung. Pentru un motor supraalimentat injectia trebuie sa creasca cu minimum 100 bari si nu cit ai acum 120- 130 bari. Daca sti ce sa-i faci dar ma indoiesc ca ar fi si fiabil la motorul de BV si 3119 cc puterea ar fi de minim 160 cp. Si ar mai fi multe de spus!!!
-
AROPEJO
- Incepator

Daca exista o anumita presiune de ulei este totusi bine. Turatia motorului altfel este conditionata in sarcina fata de mersul in gol . ,, Gituirea" lui din surub nu isi are rostul . Cunosc problema si cel putin nu m-ai convins. Apropo ca tot veni vorba; sti cum umpli pompa de injectie complet de motorina (a 2 a amorsare)? Alex boy - inca un segment? Unde mai dai un canal frate? Poate jos la futa lui !!! :
O sa ai frecari acolo ca la balamuc. Toti constuctori de motoare incearca sa reduca frecarile care provoaca uzuri prematuri adica fiabilitate mica si tu le cresti? Auzi - motor cu 4 segmenti pe piston ! Sunt motoare moderne care functioneaza fara intercoler si FUNCTIONEAZA , cu capacitati mici cilindrice si puteri mari. Te contrazici singur adica ai turbina dar daca ii pui inca un segment compresia creste. CT-03- TVY cand ajunge la o anumita presiune,...çapsula'aia impinge tija Cine constata acest lucru motorul ? Al draq motor e si inteligent! PRESIUNE IN ADMISIE - unde inainte sau dupa ca nu inteleg! Nu trebuie sa fie un senzor acolo care sa citeasca niste valori si analizate de cineva. MIe i-mi miroase aturbina cu geometrie variabila. Cind ai turbina fixa nu ai clapete nu ai nimic. Mai vrei sa zici ca la relantiul motorului turbina nu se invirte? POmpa de injectie Bosch
mai bine te orientezi la cele italiene de unde isi are originea.
- Soryn
- Membru legendar

ohhooo,. turbina clasica,.are supa + clapeta de by pass... capsula de actionare fiind conectata cu un furtunas permanet, de la iesirea din turbina( regland presiunea exercitata de cate turBO), de ce pt, ca odata ajuns in ture,..presiunea creste ,chiar daca e geometrie fixa, si ce e prea mult strica
iar la motorele turbo de la mama lor (clasice) ,intre galeria de admisie, si regulatoru de debit ..al pompei de injectie,..exista inca o legatura,...un furtun, functionand astfel '''mecanic" fara electronica.
iti miroase prost,.. da inapoi la pagina 2, si in ultima poza ai sa vezi '"electronica""
iar la motorele turbo de la mama lor (clasice) ,intre galeria de admisie, si regulatoru de debit ..al pompei de injectie,..exista inca o legatura,...un furtun, functionand astfel '''mecanic" fara electronica.
iti miroase prost,.. da inapoi la pagina 2, si in ultima poza ai sa vezi '"electronica""
- cab_512
- Membru Devotat

Turbo cu geometrie variabila:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- cab_512
- Membru Devotat

Turbo ''clasic''
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
AROPEJO
- Incepator

Frumoase schite n-am ce zice! Luate nustu de pe unde normal ca arata bine dar nu si fiabile pt. BV. Exemplu la l27 problema studiata , testata , montata si functionabila cu succes. Este adevarat ca nu se ridica la niste performante extraordinare DAR a fost un inceput. Pacat ca sa destramat uzina . Spuneti-mi ca a-ti mers cu turbo pe BV. mii de km fara defectiuni ce implica aceasta. Ma astept sa nu spuneti adevarul ! Si daca treceti peste orgoliul vostru ( numai voi stiti ) atunci succes ! Si inca ceva si eu am gindit o turbina , am dato spe ezecutie , am montato pe L27 dar nu a dat rezultate. Cineva sa grabit si nu a respectat indicatiile mele. Era actionata prin curea si avea rulmenti . Asta e am incercat pt. ca mi-a placut.