Planuri de calatorie
Moderator: costy84
- Werner
- Aro Club Romania

Re: Planuri de calatorie
Stai Alex, ca nu poti calcula 380 km/zi. În Europa faci poate 1.500 într-o zi. Chiar si pe drumuri proaste, în Africa, cred ca tot faci 200-300 pe zi. Depinde numai de ce locuri interesante dai.....
- tudop
- Membru de elita

Sunt cam 3800km pina la Algeciras ca sa treci balta
Nu a zis nimeni ca e concediu de odihna, e expeditie, si una din reticentele mele e surplusul de oboseala care ti-l induce mersul cu Aro, ca nu e chiar o limuzina silentioasa cu cutie automata si cruise control
Noi am mers 13ooo Km in 21 zile luna trecuta, dar pt un Aro e mult, trebuie mai mult timp pt asa ceva.
Pe de alta parte, tura organizata de CraiovaDakar e scurta, in afara de mers prin desert, noi am facut traseul lui cu Fiatul... Daca tot cari o masina de teren pina acolo, as fi vrut sa ne intindem mai spre sud, macar pina in sudul Saharei Occidentale, daca nu Mauritania, sa mai facem nistre trasee prin muntii Atlas sa vedem si noi un 3000m pe altimetru, etc.
A, si Alex, 6-7 ore de condus trec lejer la asa o actiune, iti zic eu.. ajungi sa percepi altfel timpul ... Iar masina iti va deveni casa, baza, cotetz si depozit
Pe de alta parte, tura organizata de CraiovaDakar e scurta, in afara de mers prin desert, noi am facut traseul lui cu Fiatul... Daca tot cari o masina de teren pina acolo, as fi vrut sa ne intindem mai spre sud, macar pina in sudul Saharei Occidentale, daca nu Mauritania, sa mai facem nistre trasee prin muntii Atlas sa vedem si noi un 3000m pe altimetru, etc.
A, si Alex, 6-7 ore de condus trec lejer la asa o actiune, iti zic eu.. ajungi sa percepi altfel timpul ... Iar masina iti va deveni casa, baza, cotetz si depozit
- alex
- Membru legendar

teles' sefu!
judecand din prisma asta, nici nu as indrazni sa gandesc ca as conduce singur trotineta fara sa pot face schimb cu un copilot.
nea werner, nu confunda pozitia comoda din aroul matale cu cea dintr-un 320 clasic (nu ca ar fi musai sa mearga 320-ul). o mare evolutie a fost introducerea servodirectiei (multumiri iesenilor de ajutor), masina e net mai prietenoasa si manevrarea ei/controlul sunt accesibile nu doar "soferilor de aro".
mai are unicitate, in sensul ca schimbarea vitezelor si franarea sunt inca pentru "soferii de aro".
daca as rezolva problema spatiului la volan, masina ar putea sa fie condusa mai mult, dar tot asa...medie de maxim 60km/h.
1500km : 60=25 ore . bre nea werner, ma crezi robot?
cu arouri, probabil o luna e minim la care te gandesti, ca s ate si bucuri de viata. (sau deplasate pe tren pana la iesirea din europa ca sa salvezi timp).
judecand din prisma asta, nici nu as indrazni sa gandesc ca as conduce singur trotineta fara sa pot face schimb cu un copilot.
nea werner, nu confunda pozitia comoda din aroul matale cu cea dintr-un 320 clasic (nu ca ar fi musai sa mearga 320-ul). o mare evolutie a fost introducerea servodirectiei (multumiri iesenilor de ajutor), masina e net mai prietenoasa si manevrarea ei/controlul sunt accesibile nu doar "soferilor de aro".
mai are unicitate, in sensul ca schimbarea vitezelor si franarea sunt inca pentru "soferii de aro".
daca as rezolva problema spatiului la volan, masina ar putea sa fie condusa mai mult, dar tot asa...medie de maxim 60km/h.
1500km : 60=25 ore . bre nea werner, ma crezi robot?
cu arouri, probabil o luna e minim la care te gandesti, ca s ate si bucuri de viata. (sau deplasate pe tren pana la iesirea din europa ca sa salvezi timp).
happily mending an Aro 320 D127
-
gusteru
- Membru

consumul va creste simtitor cind vei incepe sa treci atlasul ,mai ales daca o iei pe piste , si in sud cind ajungi la nisip
- Werner
- Aro Club Romania

Alex, eu am mers cu TV 51, care-i mai primitiv decât ARO Matale, în 8 ore din Sighisoara, pâna la Berettyóújfalu, asta este în Ungaria. Sunt cam 400+ km. Dar din Ungaria nu mai trebuie sa frânezi pentru fiecare gaina care îti trece drumul. Poti scoate usor o viteza medie de 80 km/h. Sa nu mai vorbesc, ca pe Autostrada nici nu ai voie mai putin. Dar de ce nu îti montez scaune mai noi de ARO, atunci ai tot confortul, stai mai sus în masina, ca servodirectie si servofrâna ai!
- alex
- Membru legendar

viteza medie e 60% din maxima. maxima la bv cu cutie 4 e cam 85km/h...rezulta medie de 60.
scaune noi inaltate am, cabina e f mica, probabil de aceea a aparut 330. e nevoie de un scaun cu spatar ff subtire, daca exista asa ceva. dar devenim off topic.
ar fi grozav de mers, sa strangem bani acum.
scaune noi inaltate am, cabina e f mica, probabil de aceea a aparut 330. e nevoie de un scaun cu spatar ff subtire, daca exista asa ceva. dar devenim off topic.
ar fi grozav de mers, sa strangem bani acum.
happily mending an Aro 320 D127
- tudop
- Membru de elita

Ca sa mergi nonstop cu masina trebuie 3 soferi, in mai putini e cam obositor, si chiar si asa, nu e chiar odihna la sezlong 
-
gusteru
- Membru

in sud pe pista si corugatii am facut 150 km de la 9 la 18. bine inteles ca ne-am mai si oprit.
in atlas de la cheile tadra si pina in midelt via circul jaffar ne -a luat 2 zile pe ceva sub 200km
in atlas de la cheile tadra si pina in midelt via circul jaffar ne -a luat 2 zile pe ceva sub 200km