ARO 10 diferential blocabil

Despre modelele construite,variante,motorizari,locuri in care s-au construit

Moderators: Werner, mariusjaz

Post Reply
prtsard
Nou venit
Nou venit

ARO 10 diferential blocabil

Post by prtsard »

As vrea sa achizitionez un aro 10 , insa as vrea sa iau unu cu diferential blocabil. Din cate m-am documentat eu numai varianta mk3 a avut dif blocabil.
Daca stie careva mai multe detalii,eventual la ce trebuie sa ma uit ca sa imi dau seama daca area sau nu dif blocabil.
Eventual ceva poze cu modele....

Cotizo
Membru Devotat
Membru Devotat

Re: ARO 10 diferential blocabil

Post by Cotizo »

Am eu unul.
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristi-devildnb »

prtsard wrote:As vrea sa achizitionez un aro 10 , insa as vrea sa iau unu cu diferential blocabil. Din cate m-am documentat eu numai varianta mk3 a avut dif blocabil.
Daca stie careva mai multe detalii,eventual la ce trebuie sa ma uit ca sa imi dau seama daca area sau nu dif blocabil.
Eventual ceva poze cu modele....
pai pe diferential e un pistonas actionat de vacuum care trage o parghie.
prtsard
Nou venit
Nou venit

Post by prtsard »

ceva poze cu pistonasul se poate ?

traianj
Membru
Membru

Post by traianj »

Daca despre aceasta este vorba ,(vezi poele) atunci inseamna ca eu am diferential blocabil si nu stiu, ce sa mai vorbim despre folosit.
Daca nu , scuze . Oricum m am tot intrebat ,ce o fi chestia aia ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mosu
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by mosu »

Nu e,ala e rapartitorul de franare,dar daca ai sa cauti pe forum o sa gasesti si ce te intereseaza.Si poze si discutii despre sistemul de actionare si la ce foloseste cum si cand e bine sa fie folosit...asa ca spor la citit
prtsard
Nou venit
Nou venit

Post by prtsard »

pai poate imi dai si mie threadul respectiv ca eu zau ca nu l-am gasit
mosu
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by mosu »

Incearca sa folosesti functia cautare,scrie diferential blocabil si vezi ce iese...este utila si pentru alte probleme care poate s-au mai discutat.Daca nu gasesti asa o sa incerc si eu ;)
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Ar trebui sa vezi cam asa ceva.
DifLock3.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
prtsard
Nou venit
Nou venit

Post by prtsard »

multumesc mult Dan. Dif blocabil era optional sau a fost pus pe toate modele mk3
mosu
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by mosu »

Nu au fost montate pe toate,in fond e vorba de Aro la care sunt diferente chiar si la cele la care nu ar trebui sa fie.
Daca ti-am recomandat cautarea am facut-o si crezand ca poti gasi si alte lucruri interesante pentru tine.
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

PUN POZA ASTA PENTRU A 4-A OARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! b-(
Image
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

myke wrote:PUN POZA ASTA PENTRU A 4-A OARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! b-(
Image

sow nenea Mike...din cate am ineles eu..e nevoie.de coroana..cu buza aia cu caneluri.

de modificat cota rulmentului de pa partea cu mansonu am prinso,... se poate face la o coroana standard, buza existenta. faute caneluri?,pt a o prelungi.cu alta mai lunga,..avand o portiune exterioara..pt nou rulment,...iar in marginea aialalta..caneluri pentru ..a cupla satelitu ..prin bucsa aia canelata (de legatura actionata de furca) cu coroana?

ori e prelungita...buza coroanei pentru rulment,..cu alta mai groasa.. avand diametru interior putin mai mic..decat cea de pa coroana,.incalzita......si bagata presat..peste cea a coroanei?..atunci ar exista riscul de a se roti.cu totu

am auzit si de varianta.aia coroana cu buza si caneluri ..dintr-o bucata...

cand te apuci si matale de productia de serie? acu..ca facusi rost de punte cu grup blocant de 24..sa nu crezi ca ai scapat de noi ;))
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

CT-03-TVY wrote:
myke wrote:PUN POZA ASTA PENTRU A 4-A OARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! b-(
Image

sow nenea Mike...din cate am ineles eu..e nevoie.de coroana..cu buza aia cu caneluri.

de modificat cota rulmentului de pa partea cu mansonu am prinso,... se poate face la o coroana standard, buza existenta. faute caneluri?,pt a o prelungi.cu alta mai lunga,..avand o portiune exterioara..pt nou rulment,...iar in marginea aialalta..caneluri pentru ..a cupla satelitu ..prin bucsa aia canelata (de legatura actionata de furca) cu coroana?

ori e prelungita...buza coroanei pentru rulment,..cu alta mai groasa.. avand diametru interior putin mai mic..decat cea de pa coroana,.incalzita......si bagata presat..peste cea a coroanei?..atunci ar exista riscul de a se roti.cu totu

am auzit si de varianta.aia coroana cu buza si caneluri ..dintr-o bucata...

cand te apuci si matale de productia de serie? acu..ca facusi rost de punte cu grup blocant de 24..sa nu crezi ca ai scapat de noi ;))
Din pacate asta nu tine peste 70 de cai.Crapa satelitii.Dupa ce-mi gat garajul vreau sa ma apuc sa vad cum pot modifica 2 de 244 caci preconizez ca vor fi minim 2 comenzi in curind ;)) ;))
Acuma privind cea de aro 10...ia legatura cu Adi Nicoara, el te poate ajuta.S-au mai modificat la Cugir.E un super domn cu un supercaracter ^:)^
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

aide brre..vad ca in sectiunea cu modificari,.cam slab cu postarile...

iara mi-sa pus pa chelie,..chestia cu grupu blocabil.. ;D

am vazut ca mai sunt co-forumisti care cauta asa ceva, ce naiba bre,..

deci unde facem , pa la cugir,..mai e ceva uzina cu masini de prelucrat in care putem apela,... sau sa furat tot in tara asta,.. b-( ?

Post Reply