ARO a murit?!
- razvy
- Membru legendar

Re: ARO a murit?!
asta e pacat
mama lor de banditi
aro 10,4 power by renault 1,9 diesel 5 trepte 4x4 dif blocabil spate
- ydaniel
- Membru legendar

pai e deja desfiintata.
inainte pe panoul deasupra soselei scria ARO-stanga.
din 2007 scrie:campulung industrial park...adica nimica nu mai reprezinta
inainte pe panoul deasupra soselei scria ARO-stanga.
din 2007 scrie:campulung industrial park...adica nimica nu mai reprezinta
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita
cand esti rau nu te uita
- COSMIN D
- Membru de elita

Tocmai ai ajuns la pomana de 3 ani . Din pacate este adevarat si cu aceasta criza mondiala chiar si cel mai optimist ARO-ist cred ca a inteles ca fabrica ARO a murit. Cine stie poate peste cativa ani cei care detin numele de ARO poate gasesc vreo oportunitate sa produca vre-un autoturism cu acest nume . Doamne ajuta ! Nu ne mai ramane decat sa le intretinem pe astea pe care le avem!alex91 wrote: Azi am citit intr-un ziar ca fabrica ARO se va desfiinta, iar pe locul vechii uzine va aparea un parc industrial
![]()
- deluca
- Membru de elita

- Werner
- Aro Club Romania

Cum a ramas cu drepturile de Marca? Le vinde Sir ratiu, sau nu? Din pacate nu mai este nimeni interesat sa fabrice ARO, cu toate ca astazi, cu criza asta, s-ar vinde chiar mai bine! Multa lume se uita sa cumpere masini mai ieftine, iar ARO era cam la 50% din pretul concurentei. Chiar daca avea motoare si subamsamble noi, mai scumpe, poate ajungea la 75% din pretul concurentei si tot se vindea bine.
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Din ce am inteles eu, AMROM ar fi interesat sa reia productia, dar nenea Ratiu cere 1 mil sau 1,5 mil de euro pe drepturile de marca...
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
- Werner
- Aro Club Romania

Asa stiam si eu, dar tot asa o mai tine? Ce vrea cu drepturile de marca, daca nimeni nu mai poate fabrica un ARO........ A dat totul jos, hale, prese, tot, tot, tot!
- velum
- Incepator

Pacat mare pacat ca nu stim sa pretuim ce avem ,cei care ne conduc ar fi trebuit sa vada ex de la LAND ROVER dar ......acolo este alta lume ,aici daca nu le intra lor in conturi nimic nu este bine .Asa ca: Aia hoti astia hoti mama lor la toti
Sa incercam macar noi sa mai pastram cate ceva din ceea ce a insemnat ARO pt a putea arata si copiilor si nepotilor ceea ce a a insemnat ARO,ne va fi f greu pt ca netrebnici ne vreau cat mai repede afara de pe sosele .La orice control pe sosea cand vad baietii un ARO sau TV sar pe el de parca ar fi o masina plina cu arme sau droguri .Nu suporta sa le vada pe drum ,de parca ar umbla pe la ei prin curte .Mare pacat .
Sa incercam macar noi sa mai pastram cate ceva din ceea ce a insemnat ARO pt a putea arata si copiilor si nepotilor ceea ce a a insemnat ARO,ne va fi f greu pt ca netrebnici ne vreau cat mai repede afara de pe sosele .La orice control pe sosea cand vad baietii un ARO sau TV sar pe el de parca ar fi o masina plina cu arme sau droguri .Nu suporta sa le vada pe drum ,de parca ar umbla pe la ei prin curte .Mare pacat .
- hoaska
- Membru

Un articol foarte interesant din Financiarul, publicat acum un an...
http://www.financiarul.com/articol_6845 ... teren.html
http://www.financiarul.com/articol_6845 ... teren.html
Nimeni nu ramane virgin...viata i-o trage fiecaruia macar odata.
-
Dan Popescu
- Membru Devotat

hai sa ne gandim la un scenariu:
un grup de inimosi sa ne adunam sa facem o replica cu IMS, cu elemente de caroserie de fibra de sticla (nu mai sunt presele alea italiene de la fabrica), pe un sasiu fabricat dupa cel original (nu este prea greu de copiat) si cu o motorizare moderna, fireste ca diesel.
Interesant este faptul ca masina va putea fi vanduta ca si KIT, mai ales ca designul nu mai este protejat de nici o lege a drepturilor de autor sau de vreun patent.
Daca ne strangem destui, omologarea RAR nu mai este asa de scumpa (se disipa suma la mai multi), si in timp poate deveni un produs de succes.
ce ziceti?
un grup de inimosi sa ne adunam sa facem o replica cu IMS, cu elemente de caroserie de fibra de sticla (nu mai sunt presele alea italiene de la fabrica), pe un sasiu fabricat dupa cel original (nu este prea greu de copiat) si cu o motorizare moderna, fireste ca diesel.
Interesant este faptul ca masina va putea fi vanduta ca si KIT, mai ales ca designul nu mai este protejat de nici o lege a drepturilor de autor sau de vreun patent.
Daca ne strangem destui, omologarea RAR nu mai este asa de scumpa (se disipa suma la mai multi), si in timp poate deveni un produs de succes.
ce ziceti?
"Neamtule, bei o tuica?" - citez un unchi din puternicul judet Arges...cred ca de fapt citez tot judetul...
-
vstef_is
- Membru legendar

Mai ai nevoie de multe alte chestii si te ajunge destul de scump.
punti - de care? De IMS reconditionate? Motor si cutie? Euro4? Costa in draci.
Directie, frane, etc.... Ideea e buna, dar e costisitoare.
punti - de care? De IMS reconditionate? Motor si cutie? Euro4? Costa in draci.
Directie, frane, etc.... Ideea e buna, dar e costisitoare.
- tarzy
- Membru legendar

nu fiarele te ingroapa .... ci normele si reglementarile care mai de care mai costisitoare
O solutie ar fi sa nu-l facem ptr circulatia pe drumurile publice, dar atunci ... nu prea mai ai clienti
O solutie ar fi sa nu-l facem ptr circulatia pe drumurile publice, dar atunci ... nu prea mai ai clienti
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
(Winston Churchill)
- tataica
- Junior

Fara omologare pe drumurile publice clienti nu prea cred ca vor fi.
Ca masina sa poata fi vanduta ca si KIT ar fi bine ca piesele sa se potriveasca perfect atunci cand omu care a cumparat KIT-u se apuca sa-l monteze. Asta nu este usor dar pana la urma nimic nu este usor daca vrei sa iasa ceva bun.
Lucrurile se dezvolta si se invata din mers, totul este sa incepi treaba.
Si eu cred ca este posibil si nu vad de ce un KIT ar trebui sa coste doar cateva mii de euro. Este totusi ceva deosebit.
Trebuie facuta mai intai cel putin un mini proiect si apoi o documentare despre cine pot fi furnizorii de componente si costurile lor (de la saiba pana la motor). Asta poate arata cel mai bine daca e fezabil un astfel de proiect si la ce pret. Apoi, daca iese bine la calcule, se poate lua in considerare si cum se poate omologa.
Treaba trebuie privita foarte serios si cu simt de raspundere daca s-ar incepe asa ceva.
Am vazut un documentar pe discovery cu un tip care avea o afacere de genu asta. Facea avioane pentru 2 persoane si le vindea sub forma de KIT. Cred ca omologarile pentru asta sunt mult mai nasoale decat la auto.
Ca masina sa poata fi vanduta ca si KIT ar fi bine ca piesele sa se potriveasca perfect atunci cand omu care a cumparat KIT-u se apuca sa-l monteze. Asta nu este usor dar pana la urma nimic nu este usor daca vrei sa iasa ceva bun.
Lucrurile se dezvolta si se invata din mers, totul este sa incepi treaba.
Si eu cred ca este posibil si nu vad de ce un KIT ar trebui sa coste doar cateva mii de euro. Este totusi ceva deosebit.
Trebuie facuta mai intai cel putin un mini proiect si apoi o documentare despre cine pot fi furnizorii de componente si costurile lor (de la saiba pana la motor). Asta poate arata cel mai bine daca e fezabil un astfel de proiect si la ce pret. Apoi, daca iese bine la calcule, se poate lua in considerare si cum se poate omologa.
Treaba trebuie privita foarte serios si cu simt de raspundere daca s-ar incepe asa ceva.
Am vazut un documentar pe discovery cu un tip care avea o afacere de genu asta. Facea avioane pentru 2 persoane si le vindea sub forma de KIT. Cred ca omologarile pentru asta sunt mult mai nasoale decat la auto.
- Werner
- Aro Club Romania

Parerea mea este: degeaba mai încearca Lutza si cu Tutza sa mai faca astazi un "ARO". Nu trebuia sa-si bata joc de Uzina si tot ce apartine la asa-zis-a "privatizare". Statul Român nici macar nu s-a tinut de cuvânt, fata de D-ul Perez, a mintit din greu! Pe urma a venit "românul" de ratiu, care a fost pus de la început pe distruse, nu stiu cine l-a platit si pe asta. Uitati-va în Europa, ca statele investesc miliarde în câte o marca bolnava de ani de zile, în ARO nu trebuiau bagate miliarde sa faca o masina ca lumea!
- florin75
- Membru de elita

Pentru cei care mai spera... nici sa depuna bilantul nu se mai obosesc...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.