tractiune fata aro 10

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
roscaionut83
Incepator
Incepator

tractiune fata aro 10

Post by roscaionut83 »

am cumparat un aro 10 din '87. vreau sa-l restaurez 100% am ajuns la tractiunea fata, am cumparat un diferential, 2 planetare, cardan si cruci, 2 mlr-uri. am insa o intrebare: cum intra planetara in butuc? are vreun rulment intre planetara si butuc? la mine nu exista decat un simenring si o bucsa de bronz. Doar atat?! stie cineva daca mai trebuie ceva?

rares728
Nou venit
Nou venit

Re: tractiune fata aro 10

Post by rares728 »

Incep prin a spune ca nu cunosc raspunsul, dar saptamâna viitoare "desfac" masina si ma uit. Si eu am aceiasi problema: vreau sa traga si fata. Spune-mi, te rog , de unde si in ce conditii (stare, bani) ai procurat diferentialul si cardanul scurt. Urmeaza sa le achizitionez si eu, dar momentan nu am nici o "sursa". Multumesc.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

da..intre fuzeta si planetara..e un rulment cu ace,  sau bucse cu ace,...si uite codul pentru ia RHNA 253216

dar planetarele cum .is..au axu mai lung...ca sa intre in MRL>.. sau is ca la dacie...?
Last edited by Soryn on 30 Jan 2009, 21:38, edited 1 time in total.
roscaionut83
Incepator
Incepator

Post by roscaionut83 »

totul am cumparat de la remat. 0,9 lei + tva kg. am gasit 6 masini, si am avut de unde alege. daca esti din CV-imprejurimi...............          la masina de unde am demontat, nu am observat sa aiba acei rulmenti de care ai pomenit. nu vad unde ar incapea. pe fuzeta exista simeringul, o bucsa de bronz, iar inauntru un rulment conic, cel al butucului.

Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

rulmentu ala cu ace...vine pe partea cu  planetara...pe axu planetarei care intra in ..fuzeta,.....Ce planetare aveti,.reped...pentru MRL>>?...cu caneluri?..daca da,...trebuie rulmenti aia.......sau e posibil..ca vechiu proprietar..sa fi facut bucse..din bronz.......il loc de rulmenti..
roscaionut83
Incepator
Incepator

Post by roscaionut83 »

planetarele au axul lung, si se prind cu piulita in MRL.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

uite aici sa mai discutat despre rulmenti aia..la planetare,...si ai si o poza    http://www.aro4x4.net/smf/index.php/topic,1622.0.html
rulmentu ala..arata la fel ca ala.din poza.numai ca este mai mic....ala e de aro 244.....codu pentru aro 10..e ala RHNA 253216
roscaionut83
Incepator
Incepator

Post by roscaionut83 »

Din cele 6 masini, am desfacut 4. toate erau la fel.  da planetarele sunt cu caneluri, si se prind in MRL. acei rulmenti se monteaza  langa simering? sau se monteaza in  locul acelei  bucse de care spun eu?
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

ma omule...bucsa aia cu ace(rulmentu rhna,)...se monteaza in corpu..fuzetei,.....pe partea dinspre motor cum e acuma pa masina,si dupaia bagi axu la planetara..prin fuzeta..si bagi planetara pa canelurile la MRL>. am si o poza..cred..de la mine

uite cum vine...
daca nu ai rulmenti aia...iti buleste.mai repede acele.din MRL

eu is din CT>.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

vecine...,cand ai cumparat piesele de la remat.?.recent..mai sunt masinile acolo?..daca da...da fuga..si chelestele de tot....pana nu le baga la topit.nu de alta..da avem si noi devoie de piese..nu se mai gaseste pe nicaieri nimica...faci o fapta buna.. ::), gupuri,..cutii....planetare....fuzete..casete de directie. cardane.etc
roscaionut83
Incepator
Incepator

Post by roscaionut83 »

am inteles. va multumesc pt postari.       sunt proaspatul propriatar al unui aro 10, si l-am bagat in RK TOT: caroserie, transmisie, motor. o sa mai revin sigur cu postari, pt ca o sa mai apara probleme neprevazute, si eu numa pricep la aro si la dacie, pt ca nu am mai avut. am cumparat acest aro pentru hoby, si vreau sa demonstrez pritenilor mei cu suzuki samurai ca se poate scoate  masina si din aro 10, dar la 30% din pretul unui s s. oare se poate? eu am incredere ca da?!  PS: forumul e super tare!   FELICITARI!!!!!!!!!!                                                                                                                  
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

bine bre..am inteles mesaju,...vezi daca mai sunt masinile la remat...si ia ce ii bun de pe ele....ne descurcam noi dupaia.... cu matale...

treci pe la prezentare si matale,nu de alta.da nu cred ca place sa luati  capace dupa ceafa..de  la admini :-j
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

roscaionut83 wrote: am inteles. va multumesc pt postari.       sunt proaspatul propriatar al unui aro 10, si l-am bagat in RK TOT: caroserie, transmisie, motor. o sa mai revin sigur cu postari, pt ca o sa mai apara probleme neprevazute, si eu numa pricep la aro si la dacie, pt ca nu am mai avut. am cumparat acest aro pentru hoby, si vreau sa demonstrez pritenilor mei cu suzuki samurai ca se poate scoate  masina si din aro 10, dar la 30% din pretul unui s s. oare se poate? eu am incredere ca da?!  PS: forumul e super tare!   FELICITARI!!!!!!!!!!                                                                                                                  
la 30%...cam greu eu am ajuns la pretul unui suzuki modificat ;D
Image
roscaionut83
Incepator
Incepator

Post by roscaionut83 »

piese? la mine in oras exista un magazin specializat aro.  gasesti acolo absolut totul, pt toate  modelele. mai putin elemente de caroserie
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

:-jbre...un grup nu cred ca il cumperi..la kg..la magazin ,ca la remat,.sa fim seriosi,...

maruntisuri se mai gasesc....da au niste preturi..,de iti dai cu tesla in .....o......o.

Post Reply