modificare capeti bara ?

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

razvy
Membru legendar
Membru legendar

Re: modificare capeti bara ?

Post by razvy »

Ionut wrote: Cu astia de pe aro dupa '93 se pare ca exista solutii.

Dar cu astia de dinainte?  ::) Exista solutii? Am auzit ceva mai demult zicea cred ca nea Pantelimon pe aici ca se poate scoate miezul din capatul de dacie si pune in cel de aro.
Capetele de bara de Remault 12 sunt ca cele de dacie? Daca da, ar trebui sa se potriveasca in cel de aro si asa presupun ca s-ar rezolva problemele. Nu?
Sau exista si alte solutii pentru capetele astea mai pacatoase? ::)
Multumesc
da sunt ca cele de renault 12 numa ca nu cred ca vor tine nici alea ca aro ii cu mult mult mai greu ca dacia 1300 sau renault 12
aro 10,4 power by renault 1,9 diesel 5 trepte 4x4 dif blocabil spate

Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

...pai rezolvarea..e ..alte capete noi....fie..de 10../fie..de 24..//ori fie..de dacie....la astea cu directie...sub..servofrana

eventual.....strung...capete mai rezistente.....sudura.etc......da dupaia......parerea mea..este. ca o sa cedeze..tot sistemu de directie  mai repede..din cauza..ca  se transmit..socurile..in toate capetele de bara..si caseta..de directie.si coloana. ::)
Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ionut »

razvy wrote:
Ionut wrote: Cu astia de pe aro dupa '93 se pare ca exista solutii.

Dar cu astia de dinainte?  ::) Exista solutii? Am auzit ceva mai demult zicea cred ca nea Pantelimon pe aici ca se poate scoate miezul din capatul de dacie si pune in cel de aro.
Capetele de bara de Remault 12 sunt ca cele de dacie? Daca da, ar trebui sa se potriveasca in cel de aro si asa presupun ca s-ar rezolva problemele. Nu?
Sau exista si alte solutii pentru capetele astea mai pacatoase? ::)
Multumesc
da sunt ca cele de renault 12 numa ca nu cred ca vor tine nici alea ca aro ii cu mult mult mai greu ca dacia 1300 sau renault 12
Pai mie nu mi-ar trebui sa ma tina 20 de ani, da acolo vreo 5 ani ar fi super. Cat sunt de scumpi aia de Renault 12?

Pai alta solutie cu capete de Aro 24 si mai nu stiu ce ar fi mai greu. Si nici nu stiu daca se poate. Am vazut pe aici un cobra pt dezmembrari, o sa merg sa vb cu omu sa vad ce directie are, ca parca se potriveste cu niste modificari. Capetele de bara nu stiu, probabil numai caseta. O sa ma uit si o sa fac niste poze sa vedem ce si cum daca se poate face ceva.
Stand or die.
razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

CT-03-TVY wrote: ...pai rezolvarea..e ..alte capete noi....fie..de 10../fie..de 24..//ori fie..de dacie....la astea cu directie...sub..servofrana

eventual.....strung...capete mai rezistente.....sudura.etc......da dupaia......parerea mea..este. ca o sa cedeze..tot sistemu de directie  mai repede..din cauza..ca  se transmit..socurile..in toate capetele de bara..si caseta..de directie.si coloana. ::)
da la aste dupa 93 nu se transmit socuri le tot asa?
aro 10,4 power by renault 1,9 diesel 5 trepte 4x4 dif blocabil spate

Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

razvy wrote:
CT-03-TVY wrote: ...pai rezolvarea..e ..alte capete noi....fie..de 10../fie..de 24..//ori fie..de dacie....la astea cu directie...sub..servofrana

eventual.....strung...capete mai rezistente.....sudura.etc......da dupaia......parerea mea..este. ca o sa cedeze..tot sistemu de directie  mai repede..din cauza..ca  se transmit..socurile..in toate capetele de bara..si caseta..de directie.si coloana. ::)
da la aste dupa 93 nu se transmit socuri le tot asa?
pai de ce crezi matale..ca mie imi crapa..capetele de bara..la fiecare 2 ani?....si astea de aro mare..sa vad cat or tine..pana acuma nu au pic de joc..misc de o roata..impliciit..se misca si aialalta..nu cu cloncanituri si dalea.........am alte..4 capete de bara cu totu de rezerva..nu e o problema le trebuie burdufe.....ca nu au..si gresate
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

daca stai sa te gandesti.... sa iei aceasi masina cu aceasi greutate,..cu sisteme de directie diferite, logic ca cea cu irectia sub servofrana ca va  avea probleme mai repede,.....aceasi forte..socuri..da alfel distribuite, si alfel de piese..mai firave..
vlad_pop
Incepator
Incepator

Post by vlad_pop »

poi dacia e idem cu renault 12, cel putin stiu ca avea un vecin, mai utin cutia ca era automata si calitatea rutilr, nu siut daca sfera din capat e la fel ca la aro, da s-ar putea, ca la romani daca mere la una o fac sa mearga si la alta :P... cred ca se potrive, cu atatea centre de colectare a fierului vechi, gasiti peise de dacia,  destule, cel putin la mine in regiune e plin, 2 litri de vin de casa fac minuni :)))
Decat sa ne fie rau, mai bine sa ne fie bine ;)
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

vlad_pop wrote: zic eu sa-i lasi aceiasi numai sa schimbi pivotii aia din capat...  modelul dupa 93' eu am pus capete de bara de aro... nu 10 in orice caz ci de aro 24.... cam asa arata

am taiat usor teava in care capatul de bara e bagat si sudat, apoi am bagat pivotul ala in teava si l-am sudat... umpic de vopsea si nici la verificare nu se vede....
De ce te complici daca nu e cazul?Si in plus cind teai apucat de sudat s-a dus draq tratamentul termic...in plus unele mai au si un simering de plastic care cind pui sudura pe el s-a dus draq...
La astia odata ce ai modificat tevile de 24x pentru aro10 pui capete de 24x.Il defiletezi pe ala vechi si il infiletezi pe cel nou..foarte usor de schimbat.
La modelul vechi cu capetele  indoite singura solutie e schimbarea interiorului...
Image
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

la R12 nu au fost capete de bara ci numai bielete-cum se zice la dacie -tip vechi,
la R18 sunt capete de bara ca la dacie tip nou :-"
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

nu trebuie neaparat...tevi de 24.... ""meseriasi mei"".au apelat la strungar meseriasi la CET...  si o facut omu treaba..calumea...  materialu prelucrat se raceste cu lichid,.de racire,..si daca faci filet....infiletez capatu de bara in tevi...si i mai dai 1 punct 2..mici de sudura....sa nu se miste.(desfileteze.eventual cand reglezi..unghiu si gata...cu sudura, cum a zis nenea mike,..se incinge rau
Last edited by Soryn on 02 Jan 2009, 19:03, edited 1 time in total.

Post Reply