Nu stiu daca chiar umilire putem spune ca a fost, din ce am citit. O propunere respinsa, cu certitudine da. Trist ca nu se poate infiinta un astfel de muzeu. Insa sa fim corecti: daca pretinzi bani publici pentru un muzeu (care inseamna mai mult decat o colectie) este nevoie de un proiect serios. Cu justificarea si dimensionarea cheltuielilor, daca privim doar aspectul financiar. Lasam deoparte aspectul cultural-stiintific care si acesta trebuie bine fundamentat.costy84 wrote:Emil Hagi, umilit pentru îndrăzneala de a înfiinţa un muzeu al autoturismului românesc
http://www.evenimentulmuscelean.ro/inde ... anesc.html
Sa nu uitam. Banii sunt ceruti politicienilor care sunt alesi daca indeplinesc interesele electoratului. Sincer, credeti ca cei care doresc muzeu sunt mai multi decat cei care ar dori ajutoare sociale mai sporite? Ori renovarea unei unitati sanitare? Eu sunt sigur ca nu. Din nefericire suntem atat de saraci incat cei mai multi nu mai avem grija unui muzeu sau si mai rau suntem atat de ignoranti (in mare parte tot din cauza saraciei) incat nici nu realizam ca ne trebuie muzee.
Tineti minte scandalul cu Muzeul Aviatiei? Cand Udrea dorea sa construiasca in Pipera pe terenul unitatii unde fiinta muzeul? Muzeu care scriptic nu era muzeu, el nefiind inregistrat . Era cat pe ce sa dispara si pentru ca nu exista o evaluare a exponatelor, un proiect al necestatilor financiare si altele asemanatoare. Ca sa intocmesti un asa dosar cheltuiesti timp si bani.
Nu am experienta in domeniu. Va spun numai ca a fost practic imposibil sa se poata obtine, IN CONDITII DE DEPLINA LEGALITATE bani de la buget pentru achizitia unor exponate unicat. Doua autospeciale psi pe sasiu SR 101 in speta.
Am mare respect pentru cei care se lupta sa infiinteze muzee care expun creatie romaneasca. Insa trebuie sa inteleaga ca este fara sens sa aiba pretentia sa obtina intelegere, de la cei care se ocupa cu politica, intr-un asa demers. Adica, de ce le-ar convenii muzee in care sa apara rezultatele unor unor industrii aparute la initiativa unor clase politice trecute, in timp ce ei nu numai ca nu reusesc asa ceva, ei chiar le desfiinteaza. Drept urmare este nevoie de multa abilitate cand te inhami la asa ceva.
Cu mare emotie am reusit anul trecut sa salvez de la taiere doua autoscari, pe care poate copiii nostrii le vor putea admira intr-un spatiu de expunere in viitor. Un ZIL 157, despre care v-am mai amintit si chiar in Ajunul Craciunului un ZIL 131A. Si va rog sa ma credeti ca am avut mari emotii ca nu se va putea gasii motorina pentru transportul ZIL-ului 157 intr-un depozit si va sfirsii la fier vechi.