Dacia Duster

Despre masinile fabricate dupa 1945 si pana-n prezent

Moderators: Werner, mariusjaz

Post Reply
costy84
Moderator
Moderator

Re: Dacia Duster

Post by costy84 »

Prima Dacia Duster Pick-up a fost construită deja în România
http://autoindustry.ro/stiri-auto/exclu ... ngia-19978
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

"Bena" e mult prea mica pentru o masina asa "mare". Arata ciudata si practica nu este. Parca a taiat cineva cu flexul partea de sus.
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Asa este. Capacitate mica. Si papucul la fel.
Si ce-si mai oreau cei care pun termopane o masina buna pt carat ferestrele.
niscu
Membru de elita
Membru de elita

Post by niscu »

Masina ideala pentru a transporta doua persoane si un caine [in spate] care nu a invatat inca unde trebuie sa-si faca nevoile.
Pasiunile ne definesc,ne apropie si ne fac sa nu imbatranim degeaba !

rica
Membru de elita
Membru de elita

Post by rica »

Eu i-as da geamul din spate jos as mai pune un rand de scaune si as decupa acoperisu sa pot imbraca nervurile in material moale si as continua in spate cu un roll cage.
Masina de iesit in natura. ;D
Pentru carat?
Nu merita investitia.
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Rautaciosilor ;D ;D ;D
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
rica
Membru de elita
Membru de elita

Post by rica »

Ia sa te vad faci cu aia neagra ce faci cu aia rosie?
Nu cred... de fapt sigur nu faci.
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Bagi mana in foc?
George
Administrator
Administrator

Post by George »

Io bag. Rica nu cred, ca el vorbeste din filme, dar eu garantez ca nu faci. Orice discutie serioasa de offroad incepe de la blocarea diferentialului central, adica de la o distributie 50/50 a tractiunii. Ceea ce Duster nu are. El mizeaza pe calculatoare, sa cupleze spatele cand aluneca fata, dar daca patineaza prea tare, cred ca te dai jos sa impingi. Unde ARO trece cu talpa (ubu, ydaniel si altii stiu ce zic), Duster se troliaza. Pe incercate! ;D
ARO CLUB ROMANIA
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Stiu ca in OFF-ROAD nu se poate compara una cu alta dar mai sus colegii discutau despre faptul ca nu prea are spatiu pentru marfa ceea ce se poate spune si despre 242.
Rica are dreptate in ce spune dar discutia fusese despre spatiu pentru marfa, el se gandea la off-road dar a uitat sa specifice asta. ;D
ubu
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by ubu »

George wrote:Io bag. Rica nu cred, ca el vorbeste din filme, dar eu garantez ca nu faci. Orice discutie serioasa de offroad incepe de la blocarea diferentialului central, adica de la o distributie 50/50 a tractiunii. Ceea ce Duster nu are. El mizeaza pe calculatoare, sa cupleze spatele cand aluneca fata, dar daca patineaza prea tare, cred ca te dai jos sa impingi. ;D
Chiar cu yDaniel am avut experienta de a uita sa blochez centralul la rampa de iesire de linga lacul vulturilor.
Chiar pe reductor, masina s-a transformat intr-o rapandula, era si uscat. Tractiunea era transmisa pe rotile care pierdeau aderenta. A fost si putin periculos, s-a pus si de-a curmejisu. Am dat cu spatele, am reuat rampa cu centralul blocat si a urcat ca pe sosea.
Insa am condus un duster pe un camp. Avea un comutator "lock"... nu mai stiu cum. Am dedus ca e centralul.
Am mers cu el comutat, dar terenul era prea usor ca sa sesizez efectul ala de incordare, specific. Poate nu era blocare de central.
Cand l-a aruncat, direct rechinu' l-a mancat. In doua l-a rupt.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

asta neagra aduce mai mult a 10.2.
Ie jmekeri renouu , creaza competitie in piata,diversifica marfa etc.
A 3a idee ar fi ca ,centralul blocat nu distribuie lucru mecanic 50/50% din totalul produs de motor, ci in functie de aderenta rotilor punti respective,variaza cum sar zice distributia de cuplu intre punti 5%-95% si 95-5% fata -spate,
BRobert
Junior
Junior

Post by BRobert »

Sa nu uitam nici de greutatea utila trasnportata de 400 kg la Duster, pai atata cara si Dacia MCV sau Van, chiar mai mult, nu e suficient pentru un pick-up, ar trebui cel putin 800kg! De capacitati in teren accidentat cu 400 kg cred ca nu poate mai mult decat un Duster obisnuit, nu are nici un rost comparatia cu 242, e o alta categorie.
rica
Membru de elita
Membru de elita

Post by rica »

@George nu vorbesc din filme.
Costy ai dreptate am uitat sa specific.
Scuzele mele.
Ce ciudat!
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

;D

Post Reply