Viata Sanatoasa

Tot ce va trece prin cap,inclusiv politica

Moderator: costy84

Post Reply
niscu
Membru de elita
Membru de elita

Viata Sanatoasa

Post by niscu »

Va propun sa urmariti un documentar ce are ca subiect efectul modului in care ne hranim, asupra sanatatii. Cuprinde cele mai ample studii facute vreodata in acest domeniu:
http://www.filme-online.tv/forks-over-knives-2011/
Pasiunile ne definesc,ne apropie si ne fac sa nu imbatranim degeaba !

niscu
Membru de elita
Membru de elita

Re: Viata Sanatoasa

Post by niscu »

Numarul de vizionari al acestui documentar , chiar daca nu au fost replici, ma face sa spun unele lucruri ce vin in intampinarea unor posibile nedumeriri :

1 - exista parerea conform careia renuntarea la consumul de carne lipseste persoana respectiva de forta si rezistenta la efort.
voi da exemple de sportivi de performanta vegetarieni si asta cred ca ma scuteste de comentarii visavis de experienta prorie : in foto- Martina Navratilova , Bill Pearl /culturism,Robert Parish /Celtics Boston, Dave Scot /de 6 ori iromen, Toni Gonzales / fotbal american , Carl Luis
Daca e cineva interesat de mai multe exemple - http://www.maibinefructe.ro/sportivi-vegetarieni-...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
niscu
Membru de elita
Membru de elita

Post by niscu »

daca va exista interes , voi continua sa contraargumentez ideile preconcepute fata de alimentatia vegetariana , fara a in cerca sa pun la zid vreun alt stil de alimentatie
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
DACU
Incepator
Incepator

Post by DACU »

Niscu,multumesc ca ai deschis subiectul acesta si ca ai postat linkul cu documentarul. Si pentru ca vorbim de viata sanatoasa,permite-mi sa postez un link care duce la 4 filmulete despre apa,dureaza cam o ora si jumatate si astea,dar eu zic ca merita vizionate: http://www.filmedocumentare.com/escroch ... buteliata/

niscu
Membru de elita
Membru de elita

Post by niscu »

Asa este Dacu'. Companiile producatoate de bauturi carbogazoase nu se multumesc sa ne atace sanatatea cu produsele lor ci ne iau apa din zonele unde locuim ,o imbutelieaza , apoi ne-o vand la suprapret si totul este legal :-??
Tot legat de apa, un documentar care arata felul in care apa este influentata de starile omului ,pentru ca apoi sa-l influenteze ea pe om in bine sau in rau . Totul in functie de mediu, stari emotionale ,mod de depozitare. O reeditare a povestii cu apa vie , dar de aceasta data avand la baza studii stiintifice concludente:
http://www.youtube.com/watch?v=cmp6MgrPb24
calatorul
Nou venit
Nou venit

Post by calatorul »

In ziua de azi oare ce mai este sanatos sau natural, doar ca sa fi sigur de asta trebuie sa cultivi, sa produci si sa iti faci tu singur toata mancarea si restul ca sa nu ai dubii, pana si cand alimentele sunt "contrafacute" sau umplute cu diversi compusi daunatori organismului si a vietii omului in general, degeaba vedem noi sau ne arata cei care fac sau produc diverse produse sau bauturi sau alte alimente ca sunt naturale sau nu contin E-uri sau alte porcarii, pentru ca noi oricum nu vedem modul de productie si automat ei pot pune orice in ele ;)
claus4fly
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by claus4fly »

niscule draga, sa inteleg ca eu nu mai am mult de trait, ca bag in mine de cate ori am ocazia ceafa cu cartofi prajiti (multi cartofi) si ma hidratez cu apa minerala si mirinda, cam un bax pe saptamana...
niscu
Membru de elita
Membru de elita

Post by niscu »

..nici vorba Claus ! Eu iti doresc sa traiesti multi ani sanatos ,consumand ce alimente iti fac placere. nU incerc sa pun la zid pe cei care nu au devenit vegetarieni , vreau doar sa arat ca se poate trai si cu vegetale ,ca nu e nimic reprobabil in asta ,ca nu ne lipseste forta sau libido-ul si ca aceste retete sant bune la gust. Poate atunci cand vom avea musafiri ,una din retete va fi vegetala si foarte buna **==

PS -Eu am fost multi ani un client fidel Fast-food, cola ,conserve ,carnati ..etc [alcoolul si tutunul nu m-au interesat niciodata]. In ultimii 3 ani am renuntat treptat la acast regim , dar era prea tarziu !! De 3 luni nu mai am fiere si asta in ciuda faptului ca am facut mereu sport si am analizele uzuale perfecte. Acum eu ,ca si toti cei ce au trecut printr-o astfel de experienta am invatat pe propria piele ce alimente trebuie sa evitam. Putini doctori recomanda intr-o astfel de situatie un regim strict vegetarian , dar asta e alegerea mea si cred ca datorita acestui lucru m-am refecut in doar trei luni iar acum fac planuri de Caravana Aro . E doar povestea mea si am detestat tot timpul zicala cu capra vecinului , asa ca : Sanatate tuturor ,orice alimente ati consuma ! :)
niscu
Membru de elita
Membru de elita

Post by niscu »

Continui sa vorbesc despre ideile preconcepute legate de alimentatia vegetariana. Experienta anilor in care practicam culturismul m-au facut sa stiu unele lucruri simple legate de alimentatie si necesarul de vitamine minerale , proteine. Exista parerea preconceputa ca o alimentatie vegetariana nu asigura necesarul sanatos de constituenti necesari refacerii organismului. Exemplele sportivilor de performanta rastoarna o astfel de idee dar cred ca trebuie sa punctez unele amanunte.
Vitaminele sant de doua tipuri -hidrosolubile si liposolubile. Primele ,asa cum arata si denumirea ,sant solubile in apa si se gasesc in cantitati suficiente in fructe ,legume ,cereale = mar ,para,pruna ,cireasa....salata,cartof,dovlecel....grau , porumb,soia....
Daca dieta noastra zilnica nu ocoleste aceste alimente necesarul de astfel de vitamine este acoperit iar ce este in plus se elimina . Reclamele care incearca sa ne vanda de vitamine procesate in laborator ignora faptul ca le putem obtine mult mai usor, mai ieftin si mai placut consumand produse naturale,... apoi organismul uman proceseaza mult mai bine ceva natural .
Daca in cazul hidrosolubilelor goana dupa cat mai multe vitamine are ca rezultat doar usurarea buzunarului ,fiindca ce este in plus se elimina la buda , altfel stau lucrurile in cazul celor liposolubile.
Vitaminele liposolubile se stocheaza in ficat. O alimentatie echilibrata va asigura necesarul ,dar ce este in plus nu se elimina zilnic ci poate duce in timp la dezechilibre si boli. Consumul de astfel de vitamine fara analize medicale si prescriptie medicala nu cred ca este doar contraindicat ci chiar periculos.

Am spus -analize medicale- si cred ca deja incepe sa nu va placa. E foarte simplu , nu doare si nici nu e scump.
Voi da exemplul orasului meu Galati unde in afara spitalului si cabinetelor medicale particulare[cam scumpe], s-a construit un centru de analize si recoltarea sangelui [str, Regimentul 11 Siret] Acolo la receptie" e un domn cu care mi-a aratat o lista de unde am ales. [lista are si preturile] De 100 lei ,cat aveam in buzunar, am ales 6analize. Intr-un cabinet mi s-a recoltat o seringa[mica ] de sange si dupa o saptamana am venit dupa rezultate.
Dupa cum vedeti nu e nimic infricosator , scump , dureros, sau destinat numai celor bolnavi. Seringa a fost desigilata in fata mea si fiindca sant un ins neinfricat' nu am privit acul cand ...ci pe fereastra 8)

Surplusul de minerale si proteine este la fel ca si in cazul vitaminelor nejutificat si periculos . Din documentarul de-nceput reiese ca prea multa proteina favorizeaza tumorile ,...iar surplusul de calciu, de ex. poate duce la probleme renale si ni numai.

In concluzie : necesarul de vitamine,minerale si proteine se acopera mult mai ieftin ,mai placut si mai usor de procesat daca dieta nostra include suficiente vegetale. Fobia pentru cat mai multe vitamine ,minerale ,..etc este o treaba intretinuta prin reclame de catre comerciantii de medicamente interesati de propriile venituri si nu de sanatatea noastra.
niscu
Membru de elita
Membru de elita

Post by niscu »

Cate ceva despre apa pe care o bem sau o folosim la mancare ori spalatul fructelor si legumelor. Informatiile se bazeaza pe experienta proprie ,lecturi sau internet.
Prin " 90 mergeam si eu ca tot omul dupa cumparaturi la turci in incercarea de a obtine profit . Inca de la oprirea autocarului in Istambul eram asaltati de copii care incercau sa ne vanda dulciuri si apa imbuteliata in pet-uri. Pe atunci era de neconceput sa cumpar apa de la alimentara",..acum e de neconceput sa o consum de la canal . La pet e aceiasi apa ca la canal dar filtrata ,nu foarte fin de firme si revanduta noua la un pret mult mai mare. Daca transportul bidoanelor se face in conditii improprii,temperatura ridicata/expunere la soare, continutul poate deveni mai nociv decat inainte de fitrarea clorului si impuritatilor de pana la 10 microni pe care o fac firmele.
In cazul in care filtrarea sar face cu doar cateva secunde inainte de consum si ar fi mai fina , atunci ar dispare inconvenientele legate de imbuteliere ,transport ,cost ridicat. Socoteala :
Eu cumparam 6L apa plata/zi pentru mancare si 2L pentru consum. Pe luna e vorba de 150-180 ron. Practic orice filtru am cumpara sar dovedi o investitie buna si usor de amortizat , doar ca filtrele cele mai bune nu sant cele f. scumpe !!!
Experienta proprie :
- Filtru mic atasabil pe baterie. Efectul asupra gustului e dezagreabil , apa rezxultata creaza probleme digestive,clorul nu dispare. De evitat !
-Filtru gen Buzau care se aseaza pe chiuveta si se racordeaza printr-un furtun la baterie. Apa e curata ca aspect . dispar problemele digestive , dispare clorul ,dar ramane gustul neplacut. Un alt inconvenient al acestei solutii necostisitoare [150ron] este faptul ca apa este filtrata intr-un singur cartus de la grosier[sedimente ]pana la 05microni si astfel apare colmatarea. Dupa cateva luni filtrul se umple de aluviuni" pierzand din calitatea initiala apei filtrate.
- Filtre in mai multe trepte. E vorba de 3-5 corpuri care fiecare contine cate un cartus filtrant asezate progresiv. Eu am un filtru cu 4 trepte. In primul cartus sant oprite impuritatile de pana la 20 microni. In al doilea de pana la 5 microni , iar celelalte doua sant cartuse ceramice care fac o filtrare fina ,eliminand clorul , gustul neplacut , nitratii /nitritii,microelementele,..etc . Apa rezultata este cristal ,ara gust placut , nu creaza probleme digestive si o folosesc pentru consum ,gatitul mancarii ,spalatul fructelor,.. Cost filtru 200-300ron.

Sursa inf.Internet:
Filrele care sant mai dotate" de atat [cu exceptia ionizatorului}, sant o pacaleala . Am sa ma explic :
-Lampa cu ultraviolete are menirea de a elimina bacteriile si virusii din apa , dar treaba asta e valabila doar in cazul apei de fantana , altfel aceasta treba o face clorul f. bine acolo unde avem apa curenta. [canal/statie de epurare/amalize lunare ale calitatii apei furnizate...] [pret 500-1500ron]
- Filtrele extrem de fine menite sa opreasca aceiasi virusi si bacterii se afla in aceiasi situatie ca si lampa UV.
-Fitrele cu osmoza pot filtra apa pana la 0.001microni ,lichidul rezultat fiind comparabil cu apa distilata. Se elimina tot , in afara de H20. lIpsa minetalelor din apa astfel rezultata duce la probleme de sanatate fiind mobilizate mineralele din organism. Gasiti pe "net relatari ale celor care au avut de suferit datorita acestei inventii deloc ieftina. De evitat! [pret pentru o instalatie care nu e pentru acvariu, ci pentru chiuveta= 900-2500 ron , aprox]

Am vorbit mai sus de apa pentru mancare si spaltul fructelor ori legumelor.
- La gatit prin fierbere pot dispare doar eventualele impuritati bio" nu si substantele chimice ,rugina,.. asa ca apa poate crea probleme chiar dace e fiarta.
- In legatura cu clorul, e mai compicat. El ne scapa asa cum spuneam, de bacterii si virusi [de fapt corect este virusuri , virusii sant la PC ;D ],dar are efecte nedorite si asupra organismului uman. Astfel dupa ce si-a facut treaba e bine sa-l eliminam cu ajutorul unui filtru chiar inainte de consumul apei. Fructele si legumele spalate cu apa ce contine clor il inmagazineaza foarte repede devenind nu tocmai bune pentru consum si adtfel in loc sa le spalam ,le otravim.
Pe "net exista un filmulet cu un bol cu apa de la robinet la care s-a pus in evidenta perzenta clorului cu reactanti , apa devenind rosiatica. Atunci cand sant introduse fructe sau legume apa redevine aproape alba clorul fiind foarte repede absorbit de vegetale.

Despre apa ionizate am citit ca este alcalina [neacida], vindecatoare, asemanatoare cu cea de izvor. Aparatul care o produce este in fond un filtru cu mai multe trepte [cum va spun mai sus] dar care in plus produce ionizarea. Costa foarte mult in aceasta forma oll-inclusiv".
niscu
Membru de elita
Membru de elita

Post by niscu »

O problema majora !
Acum cativa ani ,am hotarat ca televizorul nu aduce nimic bun si am renuntat la el. De fapt am renuntet la programele TV. Am un DVD ...si urmaresc doar cand si ce vreau , in special documentare si filme artistice alese. Am facut astfel sa dispara din casa o sursa de manipulare ,enervare,slabire a concentrariI , memoriei.................... si totul contra cost ;D [sigur,. suma mica , dar situatia conteaza !]
Scurta poveste explicativa : apare ideea unei noi legi. Peste un timp , problema va avea o finalizare , oricare, nu conteaza decat faptul ca va exista o singura solutie adoptata.
Insa ,..in tot acest timp,..televizorul , ne va face sa traim o adevarata telenovela [ cel mai mare succes al domeniului ] , prin faptul ca vor apare mai multe posibile [sau imposibile] solutii ce vor fi intoarse pe toate partile de cei abonati la aparitiile Tv care vor face jocul moderatorilor si posturilor avide de audienta. Rezultatul va fi o preocupare constanta ,frustrare [ca nu putem sa -"le aratam noi !! :) ], ca astia nu vad solutia cea mai buna care e evidenta !!! , ca moderatorul X" e psd-ist [un ex.] si de-asta nu vrea sa inteleaga, ca la serviciu sant inconjurat de inconstienti"" care nu vad ca sant manipulati [oare numai ei ?!} , ca am facut greseala [in cazuri extreme] sa ma insor cu o comunista sau ,liberala ,sau ,etc-ista si de-asta am mereu sacndal.
E doar un exemplu dintr-o infinitate ! Daca mai punem la socoteala faptul ca imagilnile prin succesiunea lor rapida si imprevizibila de afecteaza ,vederea , concentrarea ,atentia,memoria ,cum spuneam la inceput , cred ca avem um tablou suficient de clar al efectelor televizorului asupara noastra. Sa ne gandim ce fel actionaza "micul ecran" [intre timp a mai crescut ] asupra copiilor care sint in formare.

F. f. important urmatorul efect secundar" : Televizorul duce la o rasturnare a scarii valorilor in toate domeniile. Astazi auzim tot mai des ca daca nu esti la Tv ,nu existi ! Astfel "cel mei mare poet" va fi cel care apare cel mai des pe ecran , cel mai mare finantist" va fi cel care isi va da cu pererea despre finante cel mai des la Tv. Politicianul cel mai cinstit si votat va fi cel care stie sa atinga coarda sensibla a electoratului cel mai fara scrupule in timpul alocat pentru emisie.
Daca in fata raftului din supermarket vom avea de ales intre o pasta de dinti pe care o o stim si una careia i se face reclama ,..probabil o vom alege pe a doua ,..din curiozitate :-j , Vom zice -ia sa vedem dom-le , ca doar nu i se face atata reclama dageaba !! Nu ,nu i se face reclama degeaba, ci pe bani care trebuie recuperati inzecit din vanzarea unui produs care de nulte ori nu e nici macar mediu ca si calitate.

Televizorul este unicul ,sau macar cel mai puternic mod in care nebunia lumii dezlantuite poate patrunde in caminele noastre cu bocancii , facandu-ne sa reactionam conform intereselor celor care diriguesc emisia
Fara tembelizor" casele noastre ar putea redeveni oaze de liniste ,la intrarea in care ne-am scutura de nisipul purtat pe talpi de pe alte plaje cu alti sori decat cei care ne dau caldura, lumina ,intelepciune , civilizatie ....

Timpul petrecut uitandu-ne la ce fac altii ne lipseste de propriile realizari.

Post Reply