Credeti ca sunt bune in off road?
Mitsubishi e din 80 si ceva
dar fordul nu stiu cum o fi.
Ce parere aveti de astea?
Moderator: costy84
- Lucian
- Membru de elita

Ce parere aveti de astea?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Un ARO nu este numai o masina,este o stare de spirit.Posesorul unui ARO este mobil,independent si pragmatic.Asemeni lui Hannibal el trebuie sa poata spune:"Vom gasi un drum sau vom crea unul"
(comaro.ro)-text modificat
-
ubu
- Membru Devotat

Re: Ce parere aveti de astea?
Mitsubishi se numeste MK1, cred ca e model 1990 si e foarte cunoscut pentru performante.
Fordul este cumva din clasa SUV, dar la americani "suv" inseamna ceva capabil.
Fordul este cumva din clasa SUV, dar la americani "suv" inseamna ceva capabil.
Cand l-a aruncat, direct rechinu' l-a mancat. In doua l-a rupt.
- Cristian1
- Membru de elita

Pajero mk1, inafara de caroserie si alte cateva elemente e identic cu Mk2 si dupa Mk1 a fost construit Galopper-ul de la Hyundai. Masini bune, motoare bune mai ales cele pe benzina V6 de 3.0 si 3.5 la fel si puntea spate cu blocant, una din cele mai tari punti rigide. Motorul de 2.8TD cu intercooler se mai incalzeste, ce-l de 2.5TD e bun dar puturos. La unele modele se cam rugineste sasiul... MK1 are arcuri cu foi pe spate , MK2 elicoidale si amandoua au bari de torsiune pe fata, de unde si confortul foarte bun Masina a castigat si Dakarul cativa ani la rand...cred ca Dakarul i-a facut ce-a mai buna reclama.
Explorerul e masina pentru americani, noi suntem prea saraci sa scoatem din ea adevarata valoare. E masina americana construita din FIER si are motor bun (daca e ala american , in special benzinare V8) punti DANA si unele au DANA scissor pe fata ( punte rigida-independenta ) La americani gasesti multe ansamble HD cum ar fi planetare , grupuri cu reductii foarte mari, cruci CTM si multe alte chestii, masini care cu cateva modificari suporta roti foarte mari, 33, 35, 37 si chiar 44 la puntile rockwels, dar aici e prea mult pentru romanii de rand.
Jeep cherokee si wrangler au puntile stock cam slabe si pentru off-road trebuie schimbate cu altele , sper sa nu fie valabil si in cazul lui explorer.
Explorerul e masina pentru americani, noi suntem prea saraci sa scoatem din ea adevarata valoare. E masina americana construita din FIER si are motor bun (daca e ala american , in special benzinare V8) punti DANA si unele au DANA scissor pe fata ( punte rigida-independenta ) La americani gasesti multe ansamble HD cum ar fi planetare , grupuri cu reductii foarte mari, cruci CTM si multe alte chestii, masini care cu cateva modificari suporta roti foarte mari, 33, 35, 37 si chiar 44 la puntile rockwels, dar aici e prea mult pentru romanii de rand.
Jeep cherokee si wrangler au puntile stock cam slabe si pentru off-road trebuie schimbate cu altele , sper sa nu fie valabil si in cazul lui explorer.
NO LIMITS, NO RULES, NO ROADS
-
ubu
- Membru Devotat

Eu credeam ca dupa MK2 s-a construit Galloperul.Cristian1 wrote:si dupa Mk1 a fost construit Galopper-ul de la Hyundai.
Cand l-a aruncat, direct rechinu' l-a mancat. In doua l-a rupt.
- Lucian
- Membru de elita

Mai competent imi pare pajero decat ford
Un ARO nu este numai o masina,este o stare de spirit.Posesorul unui ARO este mobil,independent si pragmatic.Asemeni lui Hannibal el trebuie sa poata spune:"Vom gasi un drum sau vom crea unul"
- Cristian1
- Membru de elita

Asa pare dar exista asemanari intre mk1 si galloper. Uitate la usi (si la mk1 si la gall sunt usile scurte) forma si inclinatia parbrizului, acestea sunt cele mai vizibile indicii. Galloper e la fel de patratos ca si mk1. Exista si galloper mk1 care este facut tot dupa pajero mk1 , inafara de modelul galloper Evolution.
Parerea mea este clar ca pajero este mult mai potent decat fordul (variante stok) dar daca vorbim de masini modificate, pajero nu are nici o sansa. Dar cum in romania nu prea vedem explorer pe "37 si eu as alege pajero !
Parerea mea este clar ca pajero este mult mai potent decat fordul (variante stok) dar daca vorbim de masini modificate, pajero nu are nici o sansa. Dar cum in romania nu prea vedem explorer pe "37 si eu as alege pajero !
- Lucian
- Membru de elita

Asa cred si eu, ca mitsubishi e mai bun decat ford in varianta stock, preparate foarte serios e altceva, oricum nu avem noi bani sa facem un ford foarte serios in teren.
gall-ul imi place ca masina, este ok. Stiu unul in 2 usi, care e chiar tare.
gall-ul imi place ca masina, este ok. Stiu unul in 2 usi, care e chiar tare.
- Cristian1
- Membru de elita

E bun si Galloper, are motoarele de pe Pajero. Dar sti cum e cu galloper...e ca si cum tocmai ti-ai cumparat un iPhone replica...
- Lucian
- Membru de elita

Asa nasol, adica dupa noroc, ca la iphone replica 
- gnok
- Incepator

Diferentele intre MK1 si Mk 2 cel putin la varianta 2.5 diesel sunt ca si motorizare aparitia intercoolerului la mk2 ,a egr la unele modele si cutia de viteze a primit un upgrade...de la easy select la super select care permite comutarea de pe 2x4 pe 4x4 din mers la o viteza de cca. 80 km/h (raport detractiune 25% fata /75% spate).
Comparat cu Galooper...aici e o ciudatenie...Hyunday a preluat motorul de pe mk2 si cutia...tot ce tine de transmisie...dar la caroserie au ''scaldat-o'' destul de urat...bord/interior de mk 1 scaune si finisari de mk2 + mici apanaje ''originale'' hyunday...ma rog ...una peste alta galoper e un fel de Mk2 dar mai spartan si sincer mai uratel(botu coborat) dar zic eu cam egal ca si performante on/offroad cu mk2 insa putin mai spatios.
De Ford habar nam..
Ca si idee...defineste ce vrei de la o astfel de masina ca sa putem sa te indrumam cat de cat spre o alegere corecta...
Personal aleg Pajero indeferent de motorizare si indiferent de Mk...(in situatia data) optiuni sunt multe in schimb..bafta..
)
Comparat cu Galooper...aici e o ciudatenie...Hyunday a preluat motorul de pe mk2 si cutia...tot ce tine de transmisie...dar la caroserie au ''scaldat-o'' destul de urat...bord/interior de mk 1 scaune si finisari de mk2 + mici apanaje ''originale'' hyunday...ma rog ...una peste alta galoper e un fel de Mk2 dar mai spartan si sincer mai uratel(botu coborat) dar zic eu cam egal ca si performante on/offroad cu mk2 insa putin mai spatios.
De Ford habar nam..
Ca si idee...defineste ce vrei de la o astfel de masina ca sa putem sa te indrumam cat de cat spre o alegere corecta...
Personal aleg Pajero indeferent de motorizare si indiferent de Mk...(in situatia data) optiuni sunt multe in schimb..bafta..
- Lucian
- Membru de elita

Daca ar fi sa imi cumpar una, pajero cred ca as lua.