anvelope resapate

informatii de ultima ora legate de masini,in special 4x4
Post Reply
vercingetorix
Membru legendar
Membru legendar

anvelope resapate

Post by vercingetorix »

Am gasit pe un alt forum auto o chestiune de interes general, drept pentru care o postez aici.(am primit acceptul autorului postarii)
Numele firmei prefer sa nu-l divulg pentru a preintampina vreo neplacere.Cine doreste detalii, PM.

"Am cumparat 4 anvelope de la (nume firma) in valoare de cca 24 milioane (2400 ron) si dupa doua iesiri super mega soft , plimbari , au aparut pe trei dintre anvelope gauri (exfolieri) la o distanta egala una de cealalta ,nu m-am uitat atent dar cred ca si cea de a patra are aceeasi problema , am considerat ca este defect de fabricatie atata timp cat nu le-am atins de nimic , gaurile au aparut atat pe exterior cat si pe interiorul(nu inauntru ) anvelopelor . Se vede clar in foto ca nu este vorba de ceva pe care am calcat" ruptura fiind dinspre butucul rotii nu din exterior , nu exista urme de lovire circulara ' , daca pot scrie asa , absolut nimic nu ma face sa cred ca atingerea ' lor de ceva a provocat acele gauri ci pur si simplu desprinderea unui strat de cauciuc probabil de pe cel vulcanizat , resapat .Aceste defecte sunt la o distanta EGALA UNUL DE CELALALT, SITUATE PE UN CERC ,rupturile au inceputul' dinspre butucul rotii nicidecum dinspre calea de rulare , NU EXISTA URME DE LOVIRE -ZGARIERE ETC. Cei de la (nume firma) , dupa doua saptamani de cand am adus una dintre anvelope ca sa poata fi supusa unei comisii" spune el , mi-a spus ca acele defecte nu prezinta nici un pericol in exploatare etc. si ca refuza sa imi schimbe anvelopele . Aproape aceelas lucru ,chiar mai grav a patit si un amic de pe acest forum , cu o anvelopa de acelas tip care avea ditai' galma tot in talon ducand o munca de lamurire si rugaminti pana ce intr un final au acceptat sa ii schimbe anvelopa dar nu oricum , au scazut gradul de uzura , l-au pus sa plateasca demontat-montat -echilibrat .

Nu doresc sa fac pene in varf de munte sau sa fac accident din cauza acestor anvelope defecte , cumparate pe o suma deloc mica ,cu garantie 2 ANI si dupa catva kilometri in padure sa aiba aceste defecte . Cred ca si voi sunteti de aceasi parere ca daca platesti atatia bani si primesti garantie ar trebui sa beneficiezi de ea . Sunt hotarat sa merg mai deoparte incepand prin a trimite aceste poze care le-am pus aici si celor de la (nume firma) cu care am vorbit spunand ca o sa analizeze inca odata pozele trimise astazi dar ca nu sunt siguri daca acele poze cu celelalte anvelope o sa schimbe situatia . Am sa intocmesc un dosar pentru ANPC in vederea rezolvarii acestei probleme daca acestia nu vor sa imi schimbe anvelopele , am timpul si banii necesari sa deschid o actiune judecatoreasca in acest caz .

VA ROG SA VA UITATI PE POZE SI SA VA SPUNETI PAREREA VIS AVIS DE ACESTE DEFECTE APARUTE .( daca sunt defecte aparute din cauza atingerii de ceva sau sunt defecte de fabricatie )

PS : "Detalii produs : 265/75/16

Profilul Special Track de la Insa Turbo este dedicat competitiilor off-road. Este o anvelopa puternica si se comporta perfect in teren mlastinos si accidentat."

Asta scrie la (nume firma) pe site ."
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Daca nu Aro, atunci ce ?

vercingetorix
Membru legendar
Membru legendar

Re: anvelope resapate

Post by vercingetorix »

Si inca o poza...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Daca nu Aro, atunci ce ?
tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

La anvelopele resapate exfolierea unor portiuni pe flancuri este des intalnita. Eu am avut niste Ziarelli, f bine facute, si tot s-au cojit putin pe buza (dupa ceva timp) dar nu au prezentat nici un pericol - cat timp nu apar deformari vizibile datorate rupturii tesaturilor de rezistenta, nu e nici un pericol iminent. Anvelopele oricum se bazeaza pe structura de rezistenta originala a carcaselor vechi, nu pe stratul resapat de cauciuc de pe flancuri, ala poti sa-l cojesti tot, doar banda de rulare trebuie sa reziste. Totusi mi se pare un pret cam mare pt niste anvelope resapate... Dar asta nu are relvanta, tehnologia de resapare nu e 100% perfecta (cel putin dpdv "cosmetic" si al aparentelor) Daca esti asa perfectionist de nu poti suporta mici neajunsuri plus o viata mai scazauta a anvelopelor, cumparati fratilor lucruri noi....
sorin
Membru legendar
Membru legendar

Post by sorin »

este discutabila treaba cu urmele de pe anvelope am avut profillul asta pe 3 masini de la 2tone la 3 tone ,niciodata nu am avut problemele astea .Dupa 3 ani au aparut primele urme dar asta din cauza ca am mers cu ele prea desumflate oricum erau si destul de uzate .De noi nu am mai incercat niciodata sa le centrez dupa ce am facut turul vulcanizarilor din Constanta si nu au reusit sa le rezolve .

ps incearca alternativa de la Brigestone sunt mult mai fiabile dar si pretul este pe masura(am pe G-eu si se comporta foarte bine)

deluca
Membru de elita
Membru de elita

Post by deluca »

si eu tocmai analizez problema cauciucurilor. eu am gasit astea tot reesapate, din germania si cu pret pe masura. ma intereseaza 4 bucati, are cineva o idee mai buna?

https://www.reifentiefpreis24.de/llkw-l ... euert.html
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

"Plimb" din primavara trecuta anvelope resapate de la acelasi producator, cumparate si montate in acelasi loc. Ale mele au fost si echilibrate de noi. Nu am sesizat nici o problema.
Pe de alta parte, mi se pare acceptabil ca anvelopele resapate sa mai prezinte imperfectiuni de ordin estetic, din cand in cand. Cata vreme structura de rezistenta nu e afectata, nu vad probleme.
Urmele de pe anvelopele din poze pot apare, in opinia mea si in urma rularii cu presiune foarte scazuta, mai ales in teren cu pietre si crengi.

@deluca
Referitor la ce sa ne dam cu parerea? fabricant? model? pret?
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
deluca
Membru de elita
Membru de elita

Post by deluca »

deluca wrote:@deluca
Referitor la ce sa ne dam cu parerea? fabricant? model? pret?
da, eventual variante mai ieftine ar fii bine-venite.
George
Administrator
Administrator

Post by George »

pacat ca nu sunt pozele mai mari, iar in alta parte nu le-am vazut, insa, din ce vad aici, poza 2 si 3, 90% sunt "agatate" in pietre.
cat despre modul de schimbare a anvelopei in garantie, este unul corect si practicat de toata lumea. nimeni, nicaieri, nu ii va da anvelopa noua in schimb, pur si simplu, daca se duce cu o reclamatie in garantie sa zicem... la 1 an si 9 luni si cu anvelope uzate 70%. asa se acorda garantia, scazand gradul de uzura, iar manopera de montat/demontat cade in sarcina cumparatorului!
ARO CLUB ROMANIA

Post Reply