ROMAN/DAC

Despre masinile fabricate dupa 1945 si pana-n prezent

Moderators: Werner, mariusjaz

Post Reply
lica_lkw
Membru de elita
Membru de elita

Re: ROMAN de acum

Post by lica_lkw »

Pai sa nu fi vazut niciodata un Roman cind vezi cabina te duce direct la cabina de MAN rama parbriz acoperis, se cunoaste ca este cu buzele facute. La interior am vazut cabine din seria precedenta foarte apropiate cu cabina de f8 fabricata in 1986 (am avut personal MAN 12170 FABRICATIE 1986)

dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

-sefumic,eu ,cel putin, vad numai o evolutie nu o REVOLUTIE in designul de la cabinele ROMAN..O cabina principial noua , ca design ,SIGUR va fi remarcata.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Acum ma bag si eu ca sa nu tac dar in situatia actuala a ROMAN cu un patron "zgarcit" prefer astfel de evolutii decat o REVOLUTIE facuta in curtea uzinei pe genuchi care ar putea sa iasa mult mai prost, deoarece nu-l vad pe patron sa apeleze la designeri de renume pentru o noua cabina si din cate stiu nici una din cabinele fabricate pana acum la brasov in afara de cea militara nu este de conceptie 100% proprie.
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

-costy,,dar sti ca ambalajul vinde marfa,PATRONII TREBUIE SA FIE CONSTIENTI DE FORTA DESIGNULUI.
Uzinele SKODA,pe la inceputul anilor 90,au angajat doi designeri locali:ce a iesit,admirati. Aici da ,se poate vorbi de ceva cu totul nou.Camionul a aparut si in realitate:SKODA XENA.
http://www.liaz.cz/rada_400_xena_skicy.php

flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Sefumic, cabina portocalie pe care ai supus-o atentiei pastreaza ceva din structura vechii F8?
Cum este montat parbrizul?
Multumesc.

Oricum nu inteleg cum s-a ajuns la monstruozitatea aia de cabina pentru autospecialele pompierilor. Se vede din avion ca este o carpeala. Cabina este prea cocotata si pasajul rotii a devenit o cavitate groteasca. Imi pare rau, dar nu arata deloc bine. Plus ca este infernal de grea. Dennis le aface din aluminiu, oferind astfel si protectie la coroziune. %%- good luck
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

dragospetres wrote:-costy,,dar sti ca ambalajul vinde marfa,PATRONII TREBUIE SA FIE CONSTIENTI DE FORTA DESIGNULUI.
Uzinele SKODA,pe la inceputul anilor 90,au angajat doi designeri locali:ce a iesit,admirati. Aici da ,se poate vorbi de ceva cu totul nou.Camionul a aparut si in realitate:SKODA XENA.
http://www.liaz.cz/rada_400_xena_skicy.php
Stiu ca "ambalajul" vinde marfa cu toate ca transportatorul se uita mai mult la calitate si ce conditii ofera soferului o cabina si mai putin la estetica, dar asa cum se poate observa foarte clar ROMAN in ultimi ani s-a concentrat foarte mult pe vehicule de uz militar unde designul nu este o prioritate si sasiuri pentru industria petroliera care la fel nu pune accent pe cabina.
Dupa ce a pierdut si Petromul de client si neavand clienti civili traditionali nu isi justifica investitia intr-o noua cabina atat timp cat nu are de gand sa atace din nou piata civila, si ca o argumentare ca deocamdata nu pun pret pe piata civila am observat ca site-urile dilerilor din Bulgaria si Africa au disparut.
MagnuM
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by MagnuM »

sefumic wrote:Ce anume din cabina asta iti spune F8 ?

Toată! "Faţa" cabinei e modificată doar prin aplicarea unor panouri din fibră, pe eterna structură a cabinei MAN F8 - SAVIEM SM! Aceiaşi Mărie, cu altă pălărie!
O cabină nouă, înseamnă o trecere similara cu cea de la IVECO TurboStar, la IVECO EuroStar; Mercedes-Benz SK, la Mercedes*Benz Actros; MAN F2000, la MAN TG; Scania serie 3, la Scania serie 4, Renault R, la Renault Magnum; Renault G, la Renault Premium şi exemplele pot continua!
Dar atat timp cât toate modificarile se fac pe aceiaşi structură de bază, nu putem vorbi de o cabină nouă!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Chevrolet Suburban V2500 Silverado
Image
"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea
MagnuM
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by MagnuM »

...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Chevrolet Suburban V2500 Silverado
Image
"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

-bun re-venit pe forum MagnuM;legat de subiectul in sine,n-am inteles:deci nu fac cabina noua ,ca n-am clienti.Dar clientii cum sa vina,daca n-am oferta?Si dincolo e mai sic.Iar la armata,firmele din Est si Vest,China etc pun mare accent,cate ceva am postat si eu.
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

-design cabine noi la Kamaz si mai ales la MAZ-aproape american:
http://www.roadtransport.com/blogs/big- ... 43204.html
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

dragospetres wrote:-bun re-venit pe forum MagnuM;legat de subiectul in sine,n-am inteles:deci nu fac cabina noua ,ca n-am clienti.Dar clientii cum sa vina,daca n-am oferta?Si dincolo e mai sic.Iar la armata,firmele din Est si Vest,China etc pun mare accent,cate ceva am postat si eu.
nu am zis ca nu fac cabina pentru ca nu au clienti , am zis ca piata pe care sunt acum nu necesita o noua cabina si probabil deocamdata si in viitorul apropiat nu vor sa reintre pe piata civila pentru a avea nevoie de o noua cabina , si ca argument ca actualul lor client nu isi bate capul prea mult cu cabina iata cu ce isi alimentau americanii luna trecuta elicopterele la Mangalia.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

dragospetres wrote:-design cabine noi la Kamaz si mai ales la MAZ-aproape american:
http://www.roadtransport.com/blogs/big- ... 43204.html
Pai si astia au facut aceeasi chestie pe care o face si ROMAN, a redecorat structurta unui tip de cabina in mai multe feluri, diferenta este ca ROMAN a stiu exact ce vrea clientul si nu si-a batut capul cu finisare aspect si alte chestii deastea pe cand MAZ-ul a scos un model pentru "pescuit" clienti.
Parerea mea personala este ca ROMAN se simte bine pe pietele pe care le are acum si momentan nu are nici o intentie sa intre in competitie pe piata civila pentru a castiga o parte din transportatori s-au firme de constructii drept clienti asa cum era PETROM M.A.I si M.AP.N odata.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

.
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

-si daca americanii incheie razboiul in Afganistan,ce va urma dupa?
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

dragospetres wrote:-si daca americanii incheie razboiul in Afganistan,ce va urma dupa?

:-j E bun bancul, Dragos! Amercanii încheie razboiul în Afganistan.....! :-j Americanii nu sunt în stare decât sa înceapa conflicte, sa omoare brutal "dictatori" (din punctul lor de vedere). De încheiat conflicte îi lasa pe fraierii de Europeni, sa-si lase oasele si banii în tarile conflict!

Post Reply