ROMAN/DAC

Despre masinile fabricate dupa 1945 si pana-n prezent

Moderators: Werner, mariusjaz

Post Reply
costy84
Moderator
Moderator

Re: ROMAN de acum

Post by costy84 »

sefumic wrote:Eu schimb subiectu' ca s-au cam incins spiritele... si nu imi miroase a bine :))
sefumic daca promiti ca o sa schimbi mereu subiectul cu imagini asa frumoase ne straduim si noi sa incingem spiritele mai des. ;D ;D ;D

costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

nu e "ROMAN de acum" dar daca a rezistat pana acum trebuie vazut. ;D

p.s: tipic prostiei din armata, soferul poarta vesta de salvare dar daca nu apuca sa sara inainte sa ajunga camionul in apa din cauza vestei nici nu o sa mai iasa din cabina. (sigur o poarta la ordin)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Hai sa va arat 2 Cubanezi! ;D
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

un reportaj despre roman brasov de al minutul 25:25

http://www.biziday.ro/2011/09/08/ora-de ... brie-2011/

sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

Prima pompiera EURO 5 livrata. Anul acesta (adica 2011 ) . :)
eurocopter
Incepator
Incepator

Post by eurocopter »

Prima? A mai ajuns una prin aprilie la ISU Maramures, model cu cabina noua. Aia nu era motorizare Euro5?
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

suprastructura unde este fabricata?
cipriad
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by cipriad »

Vineri am vazut si eu pe E85 la intrare in Urziceni arata foarte bine in realitate, avea si cabina albastra.
autom
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by autom »

sefumic wrote:Prima pompiera EURO 5 livrata. Anul acesta (adica 2011 ) . :)
Daca e ca aia pe care am primit-o acum 2 ani, e jalnica. Poate reuseste uzina sa punda sisteme de directie mai neimprovizate si 2=3 kg de grund in plus la cabina.

Puntile sunt tot cele traditinale AB, nu?

Pe o scara de la 1 la 10 dau nota 5 ( cu indulgenta) unei masini de pompieri facuta la noi. Nu nuantez ca stau toata noaptea...........

E carosata de Romprim
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Sefule ai avut acum si opinia unuia care munceste efectiv cu asa ceva. Cu tot dragul pentru industria romana auto, dar distanta este mare intre produsele noastre si cele europene.
George
Administrator
Administrator

Post by George »

flo wrote:... distanta este mare intre produsele noastre si cele europene.
Dacia este un produs "al nostru", sau "european"? ;D
problema "Roman-ului" nu este Romania sau oamenii din Romania, ci managementul si/sau lipsa interesului de a se face ceva de durata acolo.
ARO CLUB ROMANIA
sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

eurocopter wrote:Prima? A mai ajuns una prin aprilie la ISU Maramures, model cu cabina noua. Aia nu era motorizare Euro5?
Tot cu motorizare Euro 5 este si aceea, dar asta a fost prima bucata livrata anul acesta (Daca nu ma insel pe undeva prin februarie ).
Pentru acest model s-a incercat o colaborare cu Mettis din Slovenia (deoarece nu a fost impus ca si carosier, obligatoriu Romprim ).
Aveti dreptate cu directia si cu grundu' (si se stie unde este problema dar... ). George ai perfecta DREPTATE !!! :-[

Doua poze mai vechi... :)
eurocopter
Incepator
Incepator

Post by eurocopter »

autom wrote:
sefumic wrote:Prima pompiera EURO 5 livrata. Anul acesta (adica 2011 ) . :)
Daca e ca aia pe care am primit-o acum 2 ani, e jalnica. Poate reuseste uzina sa punda sisteme de directie mai neimprovizate si 2=3 kg de grund in plus la cabina.

Puntile sunt tot cele traditinale AB, nu?

Pe o scara de la 1 la 10 dau nota 5 ( cu indulgenta) unei masini de pompieri facuta la noi. Nu nuantez ca stau toata noaptea...........

E carosata de Romprim
Eu la asta ma refer, estetic arata foarte bine. A intrat in dotarea ISU Maramures in iunie anul acesta.
Image

In orice caz, pe langa rabele cu care sunt dotati 70% din pompierii din Romania, cred ca asta e lux. Si de asemenea, cred ca e si la jumatate de pret fata de o autospeciala europeana noua de acelasi calibru.
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

George, managementul este romanesc, oamenii din conducere sunt romani. Cu domnul Rugacsi uzina a scos si masini mai competitive la vremea lor. Asa ca s-ar putea sa fie o discutie mai lunga in acest sens, iar acest lucru nu ma priveste.
Dotarea pompierilor este extrem destul de veche. S-a mai ameliorat un pic situatia prin achizitiile autoritatilor locale prin POR, asa cum a fost cumparata si aceasta masina. S-ar putea ca in curand sa nu fie un lux o astfel de masina ci o pacoste, asa cum este si cea de care pomenea autonom.
Faptul ca-i mai ieftina nu inseamna ca faci o afacere. Daca dai mai putin pe ceva care se dovedeste o prostie inseamna ca nici autospeciala serioasa nu ai si pana la urma ai si cheltuit de pomana banii.

Ma uit la haraboaia aia de cabina...

Sa speram totusi ca este altceva decat ce s-a produs pana in prezent ca inst. speciale, ca autosasiul este cam ca cel de acum zece ani (evident s-a plantat un motor Euro 5).
Problema este ca nu se evolueaza deloc. Am vazut autospeciale turcesti. Acum 5-6 ani scoteau turcii niste porcarii. Romprim se uita de sus la ei. Acum masinile lor sunt competitive cu cele occidentale si posibil mai ieftine ca cele romanesti. Se vede rodul unor investitii serioase.
Acum exista deschidere la noile tehnologii. Nu inteleg de ce nu se apeleaza la ele. Evident trebuie sa bagi mana in buzunar daca te preocupa. Daca nu, te vaieti ca nu te cumpara institutiile de stat. Dar firmele din UE se inghesuie sa cumpere Roman. Dar cele romanesti? Se pare ca nu. Fabuloasa productie de cateva sute de unitati pe an ajunge in Irak sau pe meleaguri la fel de civilizate.
OARE DE CE ?
Numarul de masini vandute pe pietele exigente si serioase arata cat esti de performant. Din nefericire romanii nu prea tin pasul in competia actuala.
Sincer, imi doresc din tot sufletul ca Roman sa exporte la fel de mult cum exporta SR. %%- good luck
autom
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by autom »

M-ai botezat Dom' Flo. Autom este numele aici nu autonom.... %%- good luck %%- good luck %%- good luck

Sa revin la acest gen de autospeciala:
1. Consola spate incredibil de lunga , la un viraj intre blocuri, atat cat permite directia, maturi tot in spate.

2. Directia este cum este adica la pamant. De 3 ori a venit Service-ul de la Brasov sa o repare. Pana la urma au reusit o reparatie de moment dupa ce am facut la strung, dupa modelul de furtun a celor de la Brasov o reductie , desi nu este ortodoxa treaba. PUR SI SIMPLU I-AM AJUTAT PE NECANICI UZINEI SA NU PLECE CUM AU VENIT ADICA INUTIL!! Dupa 3 vizite tot vireaza mai mult la stanga fata de dreapta, imparteala directie fiind aproape imposibila. Barcajul rotilor este induiosator de mic.

3. Compartimentul echipajului: aici e simplu, in mod barbar l-am reconfigurat amplasand un cadru care sa sustina aparatele de respirat in asa fel incat sa stea omul normal pe scaun ( initial era in spatele scaunului si servantii stateau cu juma' de cur pe scaun si lumate in aer.

4. Compartimentul acesoriilor este inutil deoarece este practic un hol care deserveste niste rafturi. Din pacate nu am avut ce sa-i facem. Spatiul l-am folosit prin ampalsarea unui generator portabil care a devenit stationar.

5. Jaluzelele de aluminiu sunt bune cand masina sta. Sistemul de blocare este din plastic si se deschid in mers. Rezolvare: chingi elastice pe maner.

6. Parghia de actionare a turatiri motorului, in compatimentul pompei era in asa fel plasat incat doar printr-un miracol nu s-a rupt in primele zile. Natural, l-am mutat.

7. Spatiu cat china langa pompa, reconfigurat de noi cu rafturi de accesorii. Am reusit sa eficientizam cat de cat compartimentul.

8. Lumina in compartimenete aproape inexistente. LAmbi de Dacie sau tractor puse in asa fel incat frizeaza penibilul. Ziua arata bine ca le vezi, noaptea le cauti cu bricheta.

9. Proiectoarele plasate pe laturile masinii lipsesc. Iti rupi gatul pe langa masina noaptea, exact pe unde ai nevoie sa vezi.

10. Puntile sunt firave si am fost sfatuiti sa le menajam cat de mult putem. Asa facem.

11. Suspensia face ca un balaur in calduri. Trosnaturi si bubuieli in mers si la manevre in teren greu.

12. Furtunele de inalta sunt din bucati cu multe mufe, incredibil de greu de ajuns cu ele la etajul 5-6.

13. Pierderile de aer sunt deja impamantenite. Noroc ca face aer destul de repede.

..........cam atat la ora asta..........

Ps. proiectorul din fata are 3 kg si sta pe o bara de 10 mm , bara prinsa cu doua platbande care sunt mult subdimensionate.

Despre bazinul de apa........micut fiindca asa a fost caietul de sarcini. Aci nu putem reprosa nimic uzinii.

Post Reply