ROMAN/DAC

Despre masinile fabricate dupa 1945 si pana-n prezent

Moderators: Werner, mariusjaz

Post Reply
costy84
Moderator
Moderator

Re: Noul autobuz ROMAN

Post by costy84 »

asta este un articol de vreo 2-3 ani si probabil din lipsa de material l-au republicat, autobuzul fiind prezentat in 2005 iar la alegerile din 2009 ii faceau campanie electorala PATRONULUI in brasov deci nu se fabrica de un an.

adielec
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by adielec »

Pai se fabrica autocarul pentru interurban, cel nou e cu podea coborata adaptat traficului urban.
Oricum din cate pare sunt la fel.

M-am uitat si eu pe site-ul Roman si in fisa tehnica n-am vazut un detaliu foarte important pentru traficul urban: numarul de locuri pe scaune si numarul de calatori in picioare.

Eu sunt de parere ca atunci cand ai un asa produs, macar pe site-ul tau sa-l lauzi si sa-i arati avantajele.
Altfel dai impresia ca n-ai nimic si doar te astepti ca cineva sa cumpere doar pentru ca sunt facute la Brasov (eventual cu o mica spaga).

Pretul de achizitie nu e un argument, autobuzele sunt bunuri ce au nevoie de service si piese de schimb pe o perioada lunga (ca sa nu mai zic de fiabilitate).
Trebuie sa arati ca poti asigura asa ceva iar Roman nu prea da impresia asta.

Eu le urez succes, orice lucru facut in Romania e binevenit!
eurocopter
Incepator
Incepator

Re: ROMAN de acum

Post by eurocopter »

A reinviat marketingul de la ROMAN? Dupa cel cu noua generatie de camioane apara asta:

http://www.money.ro/autobuzul-romanesc- ... 51786.html
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

eurocopter wrote:A reinviat marketingul de la ROMAN? Dupa cel cu noua generatie de camioane apara asta:

s-a mai discutat despre articolul asta la STIRI DIN LUMEA AUTO. articolul este vechi de cativa ani si a fost republicat chipurile ca o mare noutate.

eurocopter
Incepator
Incepator

Post by eurocopter »

costy84 wrote:
eurocopter wrote:A reinviat marketingul de la ROMAN? Dupa cel cu noua generatie de camioane apara asta:

s-a mai discutat despre articolul asta la STIRI DIN LUMEA AUTO. articolul este vechi de cativa ani si a fost republicat chipurile ca o mare noutate.

Cu atat mai mult atunci. Inseamna ca articolul a fost platit de catre cei de la ROMAN si intr-adevar marketingul lor a reinviat.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

ROMAN/AMDAC cu cutie automata ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

costy84 wrote:ROMAN/AMDAC cu cutie automata ?
AMDAC este denumirea data dupa ce au fost montate S.K.D. trimise de uzina in Malayasia. Au fost trimise foarte multe pana in 2003 in colete. Multe dintr-e ele beneficiaza de cutii automate ( cel din poza este unul din primele generatii , dupa bord si dupa montajul cutiei ). In tara nu este cerere pentru asa ceva asa ca nu se monteaza dar daca se cere... :)
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

sefumic wrote:
AMDAC este denumirea data dupa ce au fost montate S.K.D. trimise de uzina in Malayasia. Au fost trimise foarte multe pana in 2003 in colete. Multe dintr-e ele beneficiaza de cutii automate ( cel din poza este unul din primele generatii , dupa bord si dupa montajul cutiei ). In tara nu este cerere pentru asa ceva asa ca nu se monteaza dar daca se cere... :)
-denumirea de AMDAC cred ca a indus multa lume in eroare,crezand ca are legatura cu DAC-RO.Se pare ca este denumirea comerciala a firmei Pesaka Astana ,acum pe alt produs militar fara legatura cu ROMAN BRASOV.
http://typicalimmature.blogspot.com/search/label/AMDAC
P.S.Sefumic,Roman va mai scoate vreo "silueta noua"?
sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

dragospetres wrote:
sefumic wrote:
-denumirea de AMDAC cred ca a indus multa lume in eroare,crezand ca are legatura cu DAC-RO.Se pare ca este denumirea comerciala a firmei Pesaka Astana ,acum pe alt produs militar fara legatura cu ROMAN BRASOV.
http://typicalimmature.blogspot.com/search/label/AMDAC
P.S.Sefumic,Roman va mai scoate vreo "silueta noua"?
AMDAC a fost denumirea data gamei asamblate dupa CKD sau licenta acolo. Contractul este foarte vechi iar denumirea a fost data pentru a castiga increderea firmei din Brasov. Sau montat nu numai masini de armata ci si gunoiere basculante izoterme ,adica produse civile. Cand situatia uzinei a devenit incerta...ei sau reorientat (normal...nu ?) .De la Brasov oricum nu ii interesau decat matritele si tehnologia de montaj.
Referitor la silueta noua...nu stiu ca nu prea merg in departamentu' care se ocupa cu creatia si acum sunt in concediu. ;D O sa intreb totusi cand se termina concediu. ;D ;D
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

un punct de vedere legat de insuccesul autobuzelor ROMAN

http://ghidulescu.ro/5350/marketing-bra ... -mercedes/
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

Apreciez articolul mai ales datorita concluziilor:
-cei de la Brasov sa nu se mai autovictimizeze,sa schimbe pagina de prezentare ca e foarte saraca si as mai adauga eu sa mearga la expozitii internationale sa-i cunoasca lumea,sa nu astepte clientii sa le bata la poarta plus sa se gandeasca si la o strategie de viitor nu comenzi simbolice de la americani.
sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

Eu schimb subiectu' ca s-au cam incins spiritele... si nu imi miroase a bine :))
sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

:)
sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

Si ceva mai recent...

Post Reply