conversie tambur-discuri
Moderators: mariusjaz, socratee
- vercingetorix
- Membru legendar

conversie tambur-discuri
Caut pentru un M un kit de conversie de la tamburi la discuri.
Atasez niste poze cu ceea ce ma intereseaza.
Daca stie cineva vreo firma ce comercializeaza asa ceva sau similar, e binevenit sa spuna.
Atasez niste poze cu ceea ce ma intereseaza.
Daca stie cineva vreo firma ce comercializeaza asa ceva sau similar, e binevenit sa spuna.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Daca nu Aro, atunci ce ?
- Cotizo
- Membru Devotat

Re: conversie tambur-discuri
Asta punte de Gaz estem...
Semaca si-a facut punte cu discuri de Samurai - baga-i intrebarea, poate te aranjeaza si pe tine.
Semaca si-a facut punte cu discuri de Samurai - baga-i intrebarea, poate te aranjeaza si pe tine.
- vercingetorix
- Membru legendar

Solutii hand-made facute din discuri de Samurai si Golf nu prea ma intereseaza.
Vreau un kit de fabrica, cum se spune, nu bricolaje.
Vreau un kit de fabrica, cum se spune, nu bricolaje.
Daca nu Aro, atunci ce ?
-
KAROLOKW
- Membru Devotat

tot la Semaca vroiam si eu sa te trimit cu ceva intrebari dar vad ca deja ai primit raspunsul:)
lucrarea de la Semaca eu am vazut-o pe viu si pot spune ca arata bine lucrarea nu arata asa "traforata".
acum daca tu gasesti un Kit de fabrica simplu si usor de montat te rog spune TARE aici la toata lumea ca eu sunt tare interesat de solutia asta:) cunosti motivele;)
lucrarea de la Semaca eu am vazut-o pe viu si pot spune ca arata bine lucrarea nu arata asa "traforata".
acum daca tu gasesti un Kit de fabrica simplu si usor de montat te rog spune TARE aici la toata lumea ca eu sunt tare interesat de solutia asta:) cunosti motivele;)
- Cotizo
- Membru Devotat

Nu exista kit de fabrica - M-ul nu a avut frane pe disc niciodata.
- claus4fly
- Membru Devotat

Un alt aspect de care trebuie sa ti cont este ,,frana de mana,, deoarece cablul de la frana pe tamburi trage de o parghie care actioneaza tamburii de franare.
La frana pe discuri nu mai are de ce sa traga, trebuie gasita solutia...
La modelul de Aro 10.1, cel cu frane disc si pe spate solutia a fost rezolvata prin montarea unui tambur pe cardanul spate si cablul de frana stangea un ferodo pe acest tambur...solutie simpla si igenioasa, presupunand ca nu spargi grupul spate
in general pretul la kit-uri de conversie este destul de ridicat plus ca acestea se gasesc mai mult peste ocean , deoarece spre deosebire de noi , americanii au un alt fel de RAR , acolo trebuie sa ai doar frane, directie si semnalizari, nu prea ii intereseaza modificarile, in plus au o industrie a modificarilor de masini.
La frana pe discuri nu mai are de ce sa traga, trebuie gasita solutia...
La modelul de Aro 10.1, cel cu frane disc si pe spate solutia a fost rezolvata prin montarea unui tambur pe cardanul spate si cablul de frana stangea un ferodo pe acest tambur...solutie simpla si igenioasa, presupunand ca nu spargi grupul spate
in general pretul la kit-uri de conversie este destul de ridicat plus ca acestea se gasesc mai mult peste ocean , deoarece spre deosebire de noi , americanii au un alt fel de RAR , acolo trebuie sa ai doar frane, directie si semnalizari, nu prea ii intereseaza modificarile, in plus au o industrie a modificarilor de masini.
-
KAROLOKW
- Membru Devotat

Faza cu frana pe disc pe cardan sa spun asa am vazut la un UAZ 469B si maneta de frana era cat maneta de schimbare a vitezelor
si era chiar si aproape de ea:) si mie mi-a placut ideea de a nu mai fierbe franele si de a distruge ferodo garnituri sau altele pe acolo si ai avea frana undeva separat pe cardan, din cate am inteles de la cei cu mult mai multa experienta(spun aici de cunostintele mele de pe 4x4mania) ca daca esti pe un teren cu aderenta slaba si vrei sa tii si frana de mana trasa risti sa te intorci cu masina...acum teoretic ce spun ei pare perfect real dar practic fizic nu cunosc.
"cotizo" stiu ca nu a avut M-ul din fabrica frane pe disc dar eram curios daca poate fi adaptat ceva care sa se poata gasi sub forma ce Kit eventual de la un GAZ,UAZ sau orice alta ustensila:)
"cotizo" stiu ca nu a avut M-ul din fabrica frane pe disc dar eram curios daca poate fi adaptat ceva care sa se poata gasi sub forma ce Kit eventual de la un GAZ,UAZ sau orice alta ustensila:)
- cristi36111
- Membru Devotat

Frana de mana nu ar fi o problema,ptc poti pune o pompa de frana in spatele franei de mana astfel incat sa fie actionata de o tija ,deci renuntam la cablu mai bagam un rand de conducte.Bafta.
Unde nu-i drum, acolo e ARO si reciproca este valabila.
-
KAROLOKW
- Membru Devotat

UITE ASTA BUNA IDEE!!!nici prin band nu imi trecea asa ceva:)serios vorbesc tare faza doar o pompa in plus si actionarea hidraulica...bun uite asa apar idei "revolutionare":)cristi36111 wrote:Frana de mana nu ar fi o problema,ptc poti pune o pompa de frana in spatele franei de mana astfel incat sa fie actionata de o tija ,deci renuntam la cablu mai bagam un rand de conducte.Bafta.
- cristi36111
- Membru Devotat

Poti sa te cuplezi la conducta de frana , care se duce la puntea de pe spate, nu vad cu ce ar afecta franele sau alt ceva.
Unde nu-i drum, acolo e ARO si reciproca este valabila.
- vercingetorix
- Membru legendar

Deci topicul e despre un kit de conversie de la tambur la disc.
Nu intereseaza ca M-ul nu a avut asa ceva, e normal, acum 50 de ani nu era traficul din prezent.
Nu intereseaza frana de mana, exista deja solutii la aceasta.
Intereseaza daca a vazut cineva la vreo firma de aftermarket sau de tuning ceva similar cu ce se vede in poze, ce se poate adapta la puntile de M.
Multam.
Nu intereseaza ca M-ul nu a avut asa ceva, e normal, acum 50 de ani nu era traficul din prezent.
Nu intereseaza frana de mana, exista deja solutii la aceasta.
Intereseaza daca a vazut cineva la vreo firma de aftermarket sau de tuning ceva similar cu ce se vede in poze, ce se poate adapta la puntile de M.
Multam.
Daca nu Aro, atunci ce ?
- Cotizo
- Membru Devotat

Cred ca nu a vazut nimeni, da cine stie, poate in Franta s-a apucat vreo firma sa faca asa ceva - exista multe M-uri exportate acolo.
Intebarea mea este: chiar daca gasesti asa ceva, are rost sa dai o caruta de bani atata vreme cat exista solutii artizanale care functioneaza foarte bine?
Intebarea mea este: chiar daca gasesti asa ceva, are rost sa dai o caruta de bani atata vreme cat exista solutii artizanale care functioneaza foarte bine?
- vercingetorix
- Membru legendar

Sincer, cred ca ne putem juca cu orice, mai putin cu franele si directia.Cotizo wrote:Cred ca nu a vazut nimeni, da cine stie, poate in Franta s-a apucat vreo firma sa faca asa ceva - exista multe M-uri exportate acolo.
Solutiile artizanale bricolate din tot felul de etrieri si discuri nu ma caracterizeaza.
Am vazut cateva kituri in state, pentru masini americane si totul se invarte in cateva sute de dolari, pina in o mie.
Cred ca merita, dar e doar opinia mea, nu am pretentia ca am si dreptate...
Daca nu Aro, atunci ce ?
- Zmeu
- Banat

ai mare dreptate..."siguranta intai si dupaia omul"vercingetorix wrote:Sincer, cred ca ne putem juca cu orice, mai putin cu franele si directia
-
KAROLOKW
- Membru Devotat

rog moderatorii sau administratorii daca am fost off topic sa stearga mesajele mele care sunt de aceasta natura cu scuzele de rigoare catre initiatorul acestuia.
multumesc
multumesc