Despre RAPTOR

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
User avatar
florian
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 1567
Joined: 12 May 2011, 14:57
Location: Ploiesti

Despre RAPTOR

Post by florian » 16 Sep 2020, 10:21

RAPTOR este o vopsea antizgârieturi special creată pentru a proteja orice suprafaţă împotriva celor mai solicitante situaţii. Este o vopsea texturata de tip vopsea cauciucata dar fara continut de cauciuc, fiind semiflexiila si rezistenta la multi factori de stres mecanic.

Oferă un aspect unicat, find soluţia perfectă pentru autovehicule de teren, competiţii off-road, dar şi tunning.

Poate fi aplicată după preferinţă, cu textură sau fină ca o vopsea clasică, folosind pistolul RAPTOR, pistolul de antifonat, pistolul clasic sau cu trafalet ori pensulă.

Se aplică foarte uşor, nefiind necesară folosirea cabinei de vopsit şi necesită o pregatire foarte simplă a suprafeţei.

Poate fi nuanţată în orice culoare de vopsea metalizată sau nemetalizată şi permite adăugarea de lac în amestec pentru un finisaj lucios.

Este un produs 2K, semiflexibil, cu bază poliurentic-acrilică ce oferă o rezistenţă foarte mare la şocurile mecanice şi razele solare.

RAPTOR asigură protecţie împotriva ruginii, coroziunii, umezelii şi temperaturilor extreme. Rezistent împotriva combustibililor, uleiurilor hidraulice, urinei animale, apei sărate şi altele.

sursa: u-pol.ro


User avatar
florian
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 1567
Joined: 12 May 2011, 14:57
Location: Ploiesti

Re: Despre RAPTOR

Post by florian » 16 Sep 2020, 10:52

7 Motive pentru care să alegi RAPTOR
DURABILĂ :
Protejează împotriva zgârieturilor, ruginei, coroziunii şi temeraturilor extreme. Raptor oferă suprafeţelor rezistenţă foarte mare la deteriorările mecanice şi pătarea cu diferite substanţe chimice. Rezistent împotriva combustibililor, uleiurilor hidraulice, urinei animale, apei sărate şi altele.
PERSONALIZABILĂ :
Raptor este disponibilă în varianta de culoare neagră sau varianta alb transparentă care este pigmentabilă. Varianta pigmentabilă poate fi nuanţată în orice culoare, prin adăugarea a 100 ml vopsea auto metalizată sau nemetalizată la fiecare litru de vopsea raptor. Vopseaua Raptor poate fi aplicată cu textură mare sau măruntă, dar poate fi aplicată şi netedă ca o vopsea normală.
RAPID ŞI UŞOR DE FOLOSIT :
Poate fi aplicată cu pistolul RAPTOR, pistolul de antifonat, pistolul clasic de fuller, rolă sau pensulă. Aderă pe multe tipuri de suprafeţe şi este uşor spălat şi întreţinut.
IMPERMEABILĂ :
Asigură etanşare împotriva apei şi fluidelor, împidicând pătrunderea umezelii în suprafaţă, reducâd astfel riscul de apariţie a ruginei.
REZISTENTĂ LA RAZELE U.V :
Special creat pentru a fi aplicat pe metal înainte de vopseaua Raptor, asigură protecţie maximă anti-corozivă.
GRUND EPOXY ANTI-COROZIV :
Special creat pentru a fi aplicat pe metal înainte de vopseaua Raptor, asigurând protecţie optimă anti-corozivă.
POSIBILITATE ADĂUGARE ADITIV ANTI-ALUNECARE :
Raptor TRACTION este un aditiv sub formă de microgranule ce se adaugă în vopseaua RAPTOR şi oferă o suprafeţelor proprietate anti-alunecare conform standardelor BS 7976-2.

sursa u-pol.ro

User avatar
BAGADI
Membru de elita
Membru de elita
Posts: 507
Joined: 07 Jan 2019, 16:22
Location: Suceava

Re: Despre RAPTOR

Post by BAGADI » 16 Sep 2020, 12:05

Singurul dezavantaj : daca ai lovit usor o usa, de exemplu, trebuie data toata coaja de Raptor jos de pe element ( un chin ), chituit si vopsit inapoi tot elementul. Nu se mai poate face chituire si vopsire rapida ( de mantuiala de altfel ) tip "pierdut"....

User avatar
Soryn
Membru legendar
Membru legendar
Posts: 3223
Joined: 13 Apr 2008, 18:38
Location: Constanta

Re: Despre RAPTOR

Post by Soryn » 16 Sep 2020, 14:55

Se zgârie ușor la exterior, rămân și urme. Dpdv aspect zgârieturi e vax, protejaza grosier tabla de pietre și chestii mici ce ar deteriora stratul de vopsea cât să nu înceapă procesul de ruginire.
De regulă produsele acestea au fost gândite să îmbrace spațiile de încărcare ale camionetelor, zone ce trebuiesc refăcute o dată la x ani și nu prea mulți. Există și alte variante făcute de alți producători. La nivel internațional poartă denumirea de bedliner.

Varianta care chiar nu se zgârie decât foarte greu, este total diferită. Aplicarea se face cu un pistol special cu diuze încălzite, atașat la o instalație specială. Materialul în sine fiind un complex de poliuree cu aplicare prin pulverizare la cald.


User avatar
BAGADI
Membru de elita
Membru de elita
Posts: 507
Joined: 07 Jan 2019, 16:22
Location: Suceava

Re: Despre RAPTOR

Post by BAGADI » 17 Sep 2020, 22:33

Din experienta mea infima ...am vopsit la un moment dat cu rola o capota cu Raptor U-pol, exasperat fiind de un cotoi al unui vecin care isi incalzea coa**le pe ea de fiecare data cand o prindea calda si o zgaraia cu ghearele - nu de placere sper :) Am fost multumit de aspectul initial si rezistenta, cel putin de la gheare de mâță nu s-a mai zgaraiat, nici de la pietricele sarite din drum. Problema a fost decolorarea dupa ce a stat doua saptamani in soare la mare. Nu am folosit pigment suplimentar, doar vopseaua lor neagra universala. Acum au aparut si lucioase, poate alea sunt mai rezistete.


Post Reply