Dimensiuni articulatii Aro

Despre modelele construite,variante,motorizari,locuri in care s-au construit

Moderators: Werner, mariusjaz

Post Reply
adielec
Membru Devotat
Membru Devotat

Dimensiuni articulatii Aro

Post by adielec »

Baieti am nevoie de cat mai multe informatii despre articulatiile Aro (10 si 24x).
Ma intereseza dimensiunile in primul rand. M-am apucat de cercetare :). Vreau sa gasim ce alte piese de la alte masini s-ar potrivi teoretic la Aro.

Pentru inceput dimensiunile capatului de bara de ARO 24x: (spasiba Maxim)
dimensiuni_cap_bara_aro_uaz_m.jpg
Mai am nevoie de dimensiunea conului (D1 D2 si H) sau daca gasiti "conicitatea". Este data prin cataloage drept 1/8, 1/5, 1/10 etc.
dimensiuni_cap_bara.jpg
Ce am gasit eu cu filet M14 x 1,5 este capatul de bara Opela Frontera dar este de tip mama (cu filet interior ca la Aro 10). Pretul este de apox 50 de RON bucata. Tot M14 este si la Nissan X-trail dar pretul e de 5 milioane bucata :o .

Multi se plageau de directia Aro 10 tip vechi, bagati dimensiuni poate gasim inlocuitori.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Re: Dimensiuni articulatii Aro

Post by Soryn »

adialec.nu iti pica capete de bara,..da distrugi caseta de directie,si tot acolo ajungi..

capetele de 24.merg in fuzetele de 10 fara pbbme...
adielec
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by adielec »

Ideea era sa avem dimensiuni ca sa gasim echivalente pentru vremuri mai tulbuiri care sigur vor veni si nu vom gasi piese de Aro decat Made in China by Asam.

In plus poate mai sunt oameni care vor sa puna lucruri de calitate pe masini nu doar da tina pana la primavara.

Stiu ca se potrivesc capetele de bara pe Aro 10 de asta am inceput cu ele.

Nu prea inteleg eu logica precum capetele de bara de mai buna calitate uzeaza caseta de directie ??? .
Oricum discutia asta trebuie purtata aici http://www.aro4x4.net/smf/viewtopic.php ... 3&start=15

Asdar dimensiuni dragii mei, dimensiuni :)>- .
adielec
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by adielec »

Am aflat dimnsiunile lipsa (sa traiasca Florin)!
Asadar D1=16mm D2=18 mm H=22mm

Si cam asa ceva s-ar potrivi
http://www.kramp.com/shop/action/itemca ... d+Case++IH

Filetul e cam lung (70 fata de 45) dar nu cred ca e asta o problema.

Case IH este o companie de utilaje agricole :) .

N Alin
Membru
Membru

Post by N Alin »

Am citit undeva mai sus ca capetele de A10 sunt aceleasi cu cele de A24...50% fals..
A10 cu caseta de directie montata in spatele amortizorului are capete de bara diferite de cele de A24....numai acele versiuni de A10 cu caseta in fata folosesc acele capete de bara care sunt la A24,TV,M....
La A10 cu, caseta de directie in spatele amortizorului capetele de bara sunt mai mici... la al meu nu am gasit capete de bara noi...-De fapt e ff greu sa mai gasesti piese de A10 noi in magazine..- am gasit doar ceva vechituri care nu inspirau incredere si asa am cumparat capete de Dacia din care am scos acele bucsi din teflon( sau din ce or fi ele) montindu-le in capetele de A10... pot zice ca am facut treaba aia in urma cu vre-o 2 ani si stau destul de bine, nu au jocuri...
deci, on topic..pt capetele de bara de A10 se poate folosi solutia de mai sus...bucsile, burdufurile de protectie si arcurile din capetele de Dacia 1304
adielec
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by adielec »

Capetele de bara de 24x se potrivesc doar la Aro10 cu caseta de directie in fata si nici acolo fara modificari (s-a mai discutat pe forum).
Probabil merg scoase bucsile, rotula si ce mai mai e nevoie si puse in "carcasa" de la Aro 10.

Pentru capetele de bara model vechi (Aro 10) inca mai astept dimensiunile (macar filetele si eventual poze).
Este aproape imposibil sa nu existe ceva echivalent (in afara de solutia cu piesele de Dacia).

Eu vreau sa gasesc in principal piese straine de la producatori de renume, lucruri serioase chiar daca sunt scumpe.

Ca tot veni vorba de dimensiuni: ce lungime are planetara fata de Aro 10?
Stiu ca e ca la Dacie dar nu asta e ideea.

Post Reply