by flo » 07 Dec 2009, 23:03
Zilele trecute mi-au cazut in mana trei planse cu cate doua fotografii cu masini de pompieri, din perioada interbelica, apartinand unor primarii sau societati din Romania.
Privindu-le am descoperit un lucru care m-a uimit si anume existenta unui producator de utilaje de stins incendii in Romania acelor ani. Pana in prezent se cunoastea, dupa cum am amintit la inceputul topicului, ca in deceniul patru al secolului trecut se fabricase o masina de pompieri la IMASA Arad. Plansele se dovedesc ca au facut parte dintr-un album al firmei JAKABFI & Co. din Timisoara. Pozele sunt sigilate pe planse cu timbru sec cu numele firmei. In prima foto se observa firma cu inscrisul : " Stefan si Zoltan Jakabfi - LACATUSERIE - Case de bani - Pompe de Incendiu"
Cum nu am cu ce scana acasa, am tras in graba la un amic, numai una din planse, in care se vad o autospeciala fabricata pe Opel Blitz pt primaria Resitei si una pe un camion Ford asamblat in tara.
Am ravasit net-ul cu cautari legate de acest subiect si nu am gasit nimic.
Stie cineva din Timisoara despre aceasta fosta firma?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.