Înmatriculări de Aro noi, la cinci ani de la oprirea producţiei

Două maşini noi Aro au fost înmatriculate în iunie şi septembrie, la cinci ani de la oprirea producţiei uzinei din Câmpulung Muscel şi la trei ani de la înscrierea în circulaţie a ultimelor modele ale mărcii, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Înmatriculările au surprins atât proprietarul licenţei Aro, cât şi reprezentantul fanilor mărcii. "Singura explicaţie este că achiziţia a fost făcută în trecut, dar cel sau cei care au înregistrat maşinile le-au ţinut nerulate până acum.

Nu putem şti cine sunt aceste persoane, ar putea fi din rândul celor pasionaţi ai mărcii. În ce ne priveşte, ultimele maşini şi piese le-am vândut în 2007", a declarat Sergiu Filip, directorul general al firmei care deţine terenul şi licenţa Aro - Landmark Management, controlată de omul de afaceri Nicolae Raţiu.

 

Ziarul Financiar.

Aro Inceputul Sfarsitului

Banca Millenium a facut "Test Drive" Cu ARO

La jumatatea acestei luni (Data Articolului) , 1.000 de angajati ai societatii ARO Campulung vor fi disponibilizati, urmand sa primeasca salarii compensatorii. Lumina pentru ei ar mai putea veni acum doar de la Vlad Soare si echipa care incearca sa repuna pe roti productia de autoturisme de teren. Fostul viceguvernator al BNR a povestit, pentru SFin, cum s-a intalnit si a batut palma, la Frankfurt, cu John Perez, ultimul proprietar al ARO, cum a primit un telefon de la directorul bancii portugheze Millenium, care a dorit sa vada fabrica si cine mai este interesat, pe langa reprezentantii Hummer din Londra, de afacerea repornita din Campulung.

La jumatatea acestei luni, 1.000 de angajati ai societatii ARO Campulung vor fi disponibilizati, urmand sa primeasca salarii compensatorii. Lumina pentru ei ar mai putea veni acum doar de la Vlad Soare si echipa care incearca sa repuna pe roti productia de autoturisme de teren. Fostul viceguvernator al BNR a povestit, pentru SFin, cum s-a intalnit si a batut palma, la Frankfurt, cu John Perez, ultimul proprietar al ARO, cum a primit un telefon de la directorul bancii portugheze Millenium, care a dorit sa vada fabrica si cine mai este interesat, pe langa reprezentantii Hummer din Londra, de afacerea repornita din Campulung.
Din data de 15 iunie, potrivit Legii 64/1995, ARO este in faliment. Planul de reorganizare depus de debitori nu a convins niciun creditor. Hotararea, definitiva si executorie, poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel, insa votul creditorilor a fost hotarator. Pe data de 27 aprilie, adunarea generala creditorilor votase cu 82,09% raportul administratorului financiar privind intrarea in faliment a debitorului ARO Campulung.

 

Citeşte mai departe: Aro Inceputul Sfarsitului

Autocamioanele Steagul Rosu II

În acelaşi an, 1964, a intrat în producţie şi modelul SR 114 Bucegi, cu sarcină utilă 4 to, Camionul era echipat cu acelaşi motor V8, benzină, de 5025 cmc, 140 CP, 32 daNm, ambreiaj monodisc uscat, cutie de viteze cu 5 trepte, treptele 2, 3, 4 şi 5 fiind sincronizate, 4x4, cutie de transfer cu 2 trepte nesincronizate, fără diferenţial central, axa faţă tip "split" (planul de secţiune perpendicular pe axă), axă spate tip "banjo" (planul de secţiune paralel cu axa), opţional, diferenţialul spate putea fii echipat cu sistem de blocare, comandat pneumatic, 8 prezoane pe roată, pneuri: 9.00-20. Ampatament: 4000 mm; ecartament faţă/spate: 1780 mm / 1750 mm.

 

Citeşte mai departe: Autocamioanele Steagul Rosu II

Calator pe scaunul din dreapta, in aventura ARO spre masivul Iezer

Calator pe scaunul din dreapta, in aventura ARO spre masivul Iezer

 

Intalnirea de la sfarsitul saptamanii trecute a membrilor ARO Club Romania, dar si a altor detinatori si impatimiti ai acestei marci auto romanesti, s-a lasat cu o ,,plimbare” off-road pana pe masivul Iezer.

Cazati la pensiunea Amada din Leresti, participantii au pornit sambata, dis-de-dimineata, iar primul itinerariu ales a fost Leresti - Portareasa - Iezer. Prima oprire a fost facuta la Barajul Rausor, acolo unde unii dintre participanti, aflandu-se pentru prima data in zona, au fost fascinati de frumusetea locului. Dupa o portiune de drum forestier usor practicabil, temerarii s-au lovit de primele problemele ceva mai tarziu si asta pentru ca dupa alti kilometri parcursi, unuia dintre piloti i-a cedat maneta schimbatorului de viteze, iar masina a fost trasa pe dreapta si lasata sa fie recuperata la intoarcere.

Coloana ARO-urilor si-a continuat deplasarea spre varf, iar adevaratele problemele pe traseu au inceput sa apara atunci cand a intalnit un obstacol creat de aceasta data de natura: drumul rupt din cauza ploilor cazute anterior. Fortele participantilor la expeditie s-au unit, iar mobilizarea generala a reparat partea de drum distrusa, atat cat sa permita fiecarui autoturism sa treaca mai departe. De parca munca depusa pentru repararea acestei portiuni de drum nu ar fi fost suficienta, membrii Clubului ARO Romania nu au avut timp sa rasufle usurati pentru ca la numai cativa pasi ii pastea un alt obstacol: mlastina si pericol ca malul sa cedeze in orice moment. S-a trecut, insa cu bine, si s-a mers linistit pana aproape de Iezer, cand una dintre masini, un ARO Spartana, a avut probleme cu mecanica, cand suportul cutiei de viteza a cedat, dar spre norocul tuturor, soferul a reusit sa remedieze defectiunea intr-un timp relativ scurt.

Obiectiv indeplinit si anume momentul in care coloana masinilor ARO a «atins» masivului Iezer intr-un punct care sa-i faca invidiosi pe posesorii altor marci. Vremea potrivinica, zapada, frig si vantul puternic, le-a permis temerarilor sa stea aici doar 10-15 minute, sa priveasca de jur imprejur, iar apoi au coborat ceva mai jos pentru a se bucura cu totii de clasicul gratar. Odata cu lasarea intunericului, la drumul de intoarcere, problemele nu au disparut definitiv si asta pentru ca un alt sofer a intampinat probleme in ceea ce priveste mecanica: i s-a blocat directia, nemaiputand vira dreapta, dar si de aceasta data hopul a fost trecut, si asta pentru ca priceputii mecanici care au insotit coloana pe masivul Iezer si-au facut inca o data bine treaba.

Ratacit printre ARO-uri a fost un Subaru, acesta reusind sa faca fata traseului, pe alocuri, extrem de dificil si conditiilor deloc usoare.

Duminica a urmat traseul Leresti – Stramtu – Musuroaie, cu aceleasi probleme pe traseu, dar la final cu aceeasi mare placere. Majoritatea participantilor au fost din Bucuresti, au ramas impresionati de frumusetile comunei Leresti si a imprejurimilor acesteia, spunand ca vor reveni oricand, cu mare placere.

 

BitPress

 

{artsexylightbox path="images/sd" previewWidth="100" previewHeight="100"}{/artsexylightbox}

SR - Autocamioanele Steagul Roşu

SR - Autocamioanele Steagul RoşuSR sunt iniţialele de la numele fabricii: Steagul Roşu, din Braşov, devenită ulterior: Intreprinderea de Autocamioane Braşov, Autocamioane Braşov, Roman SA.
Primele camioane produse acolo, au purtat acest nume. Primul model s-a produs începând cu anul 1954 şi s-a numit SR 101 - inspirat dupa modelul sovietic ZiS 150 (ZiS - Zavod imeni Stalina), care, la rândul lui, a fost o copie a camionului american International KR-11.
Camionul avea sarcina utila 4 to, motor cu 6 cilindrii in linie, benzină, 5560 cmc, 95 CP, ambreiaj bidisc uscat, cutie de viteze cu 5 trepte, 4x2, axă spate tip "banjo" (planul de secţiune paralel cu axa), 8 prezoane pe roată, pneuri: 9.00-20. Ampatament: 4000 mm; ecartament faţă/spate: 1700 mm / 1740 mm.
SR 101 a avut câteva modele: SR 104 - 4x4 (din pacate nu sunt poze cu acest model); SR 109 - autobasculantă.

 

Citeşte mai departe: SR - Autocamioanele Steagul Roşu

Page 1 of 2